Μπακχμούτ: Wagner κατέλαβε αρχηγείο της αστυνομίας–Οι τελευταίοι Ουκρανοί στον σιδηροδρομικό σταθμό

18021

Μαίνεται η μάχη για τον έλεγχο του σιδηροδρομικού σταθμού στο Μπακχμούτ με τις ουκρανικές δυνάμεις να αμύνονται μόνο και μόνο για να αποφύγουν τον αφανισμό τους.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το κεντρικό κτίριο της Αστυνομίας  και τώρα προωθούνται για τον έλεγχο του σιδηροδρομικού σταθμού, θυμίζοντας εικόνες από την αντίστοιχη μάχη στο Στάλινγκραντ.

Από την άλλη πλευρά το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο συνήθη ημερήσιο απολογισμό του αναφέρει ότι τις   τελευταίες επτά ημέρες, η Ρωσία πιθανότατα αύξησε τις επιθέσεις της με άρματα μάχης γύρω από την πόλη Μαρίνκα της Περιφέρειας του Ντονέτσκ, 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Ντόνετσκ.

Η Marinka βρίσκεται σε συνεχή εμπόλεμη κατάσταση  από το 2014 και έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό από ανταλλαγές πυροβολικού. Βρίσκεται δε σε στρατηγικό σημείο  προσεγγίσεις προς το Ντόνετσκ και τον βασικό δρόμο H15.

Η Ρωσία συνεχίζει να δίνει υψηλή προτεραιότητα στις δραστηριότητες παροχής πόρων στον ευρύτερο τομέα του Ντόνετσκ, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Marinka και Avdiivka, δαπανώντας σημαντικούς πόρους για ελάχιστα κέρδη, όπως λέει το βρετανικό υπουργείο.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει και σε ευρεία λαφυραγώγηση ουκρανικών ΤΟΜΠ Μ-113 στο Μπακχμούτ που έχουν δοθεί από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Στο βίντεο ένα από τα αιχμαλωτισμένα Μ-113 του ουκρανικού Στρατού χρησιμοποιούνται πλέον από τις ρωσικές δυνάμεις φέροντας και το χαρακτηριστικό Ζ.

Η Ουκρανία έχει λάβει ένα μεγάλο αριθμό ΤΟΜΠ τύπου Μ-113 διαφόρων εκδόσεων ανάλογα με το από πού αυτά έχουν προέλθει.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει περί τις 300 μονάδες, η Δανία 54, η Λιθουανία 50, η Πορτογαλία 28, η Αυστραλία 28, και η Ισπανία 40.

Γενικότερα υπό ουκρανικό έλεγχο παραμένει λιγότερο από το 10% της πόλης και αυτή την στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις εκκαθαρίζουν τους δρόμους.

Tραγική είναι η κατάσταση των εναπομείναντων ουκρανικών δυνάμεων σε ένα οικοδομικό τετράγωνο του δυτικού Μπάχκμουτ καθώς έχουν περικυκλωθεί και έχουν αποκοπεί από κάθε δίοδο διαφυγής, ενώ πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες επιχειρούν πεζοί να διαφύγουν από την πόλη μέσα από τον λασπωμένο δρόμο της Κρόμοβα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας