AUKUS=Τέλος Παγκοσμιοποίησης,του ΝΑΤΟ,του €-H Ελλάς έρμαιο των ηττημένων

1109
AUKUS=Τέλος Παγκοσμιοποίησης

Η συνεργασία με την κωδική ονομασία AUKUS, μεταξύ Αυστραλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ, που βαφτίστηκε έτσι σύμφωνα με τα αρχικά των τριών χωρών:  A(υστραλία)UK(Αγγλία)US(ΗΠΑ). Μάλλον δεν είναι κεραυνός -εν αιθρία-.

Η τριμερής συμφωνία που ανακοινώθηκε από τον Τζο Μπάιντεν, τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, είναι ένα σχέδιο, που αφορά την απόκτηση στόλου πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, από την Αυστραλία. Επίσης αφορά και μια γενικευμένη συνεργασία των τριών (αλλά και συνεπικουρούμενων της ιδέας χώρων, όπως για παράδειγμα της Ινδίας και της Ιαπωνίας) σε πολλές κατηγορίες και υποκατηγορίες.

Ο στόλος των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, αφορά νέα τεχνολογία την οποία έχουν επεξεργαστεί -σε απόλυτη συνεργασία- από το 1958 έως σήμερα (με την δέουσα κατά καιρούς μυστικότητα), οι ΗΠΑ και η Αγγλία.

Πλέον η -τεχνολογία αυτή- «μεταβιβάζεται από τους δύο» και στην Αυστραλία. Και αυτό είναι «το απορίας άξιον» (για την κοινή γνώμη, κυρίως) …

Τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια, θα χρησιμοποιηθούν από την Αυστραλία «ως αναχαίτιση» του Κινεζικού Επεκτατισμού (εμπορικός, φαρμακοβιομηχανικός, βιομηχανικός εν γένει, οικονομικός) στα νερά του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού. Σημειώστε δε, ότι, αυτά τα υποβρύχια -δεν θα είναι ανιχνεύσιμα- από κανένα σημείο και από κανένα μέσο, θαλάσσιο ή υποθαλάσσιο, επίγειο, ή ουράνιο, αλλά ούτε και από αεροναυτικό ή αστροναυτικό (τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα, τα οποία και μάλλον θα διαρκέσουν -έτη πολλά-…)!

Η συμφωνία αυτή -αναγγέλθηκε- όπως οι περισσότεροι είπαν με τρόπο που οδηγεί σε εποχή -Ψυχρού Πολέμου- με την Κίνα, και θα συμφωνήσω κι’ εγώ.

Βεβαίως, δεν είναι μόνον, αυτό που αρχικά φαίνεται, -δηλαδή- δια γυμνού οφθαλμού, ή ας πούμε -μάλλον- δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα -η ζημία- που θα υποστεί η Γαλλία από την αθέτηση της συμφωνίας στην οποία προέβησαν οι Αυστραλοί και αφορούσε προμήθεια των Γαλλικών συμβατικών (όμως) υποβρυχίων τύπου Barracuda.

Πράγματι η Γαλλική ζημία είναι 10δων δισεκατομμυρίων €. Οπωσδήποτε και θα επηρεάσει το Γαλλικό ΑΕΠ των επόμενων χρόνων, και τούτο -αυτομάτως- έχει βαρύτατο λόγο περαιτέρω αξιολογήσεως και για την τύχη του €. Και σαφώς θα επηρεάσει την ισχυρή Γαλλική Βιομηχανία. Μια βιομηχανία που χαρακτηρίζεται και από το γεγονός ότι η Γαλλία είναι η (αν δεν κάνω λάθος) Παγκόσμια Δύναμη Πυρηνικής Ενέργειας (η οποία αφενός είναι η φθηνότερη μορφή ενέργειας, αφετέρου και ενίοτε η επικινδυνότερη όταν πέφτει σε λάθος ανθρώπινα χέρια). Αυτό βεβαίως έχει από μόνο του βαρύτατη αξία αν συνυπολογίσουμε ότι τα υποβρύχια της AUKUS είναι πυρηνοκίνητα. Αλλά και ότι η Γαλλία αν και βασικότατο μέλλος του ΝΑΤΟ διατηρεί το πυρηνικό της πρόγραμμα και οπλοστάσιο -από επιλογή του Σαρλ ντε Γκωλ η οποία ακολουθείται ως σήμερα- έξω από το ΝΑΤΟ!

Το οποίο ΝΑΤΟ ή και «Βορειοατλαντική (ευρατλαντική) Συμμαχία», παραπαίει λόγω της Γερμανικής Φράξιας του, την οποία ο Μακρόν αν και την είχε ονομάσει «εγκεφαλικά νεκρή» (την διοίκηση της αυτής φράξιας εννοούσε τότε, κατά τον γράφοντα πάντα) τελικά μάλλον στήριξε την παραμονή της. Και άρα «στήριξε» εν τέλει την ίδια την Γερμανία, σε μια κομβική θέση, που το «διεθνές στερέωμα» -ένθεν κακείθεν- φαίνεται ξεκάθαρα, ότι δεν την θέλει!

Εδώ στην απόφαση μη περαιτέρω σύγκρουσης του Μακρόν με το ΝΑΤΟ προφανώς εμπλέκεται και ο ελληνικός παράγοντας που δεν άφησε τελικά το αεροπλανοφόρο Ντε Γκωλ να εισέλθει στα χωρικά μας ύδατα και να πάρει θέση απέναντι από τα τουρκικά γεωτρύπανα, πέρυσι, όταν αυτά αντλούσαν παρανόμως ελληνικό  πετρέλαιο. Κάτι για το οποίο ο Μακρόν δεν έκρυψε τα λόγια του, πέρυσι πάλι, τον Σεπτέμβριο (10/09/2020) στην σύνοδο της Κορσικής.

 

Πέραν της αθέτησης από την Αυστραλία της συμφωνίας με την Γαλλία, έχουμε και την αμερικανική αποχώρηση από την ανατολική Μεσόγειο, με το πρόσχημα του Αφγανιστάν, γεγονός που δημιουργεί μια ανισορροπία στην περιοχή. Την οποία θα κληθεί -να αντιμετωπίσει και να προστατεύσει- και άρα να αναβαθμίσει τον ρόλο της είτε η Γαλλία, είτε η Ρωσία. Όμως αυτός είναι ρόλος της Γαλλίας, ή της Ρωσίας στο διεθνές στερέωμα;

Για την Ελλάδα ουδείς λόγος επ’ αυτού, αν και κάποτε ήταν ο φύλακας-άγγελος του χώρου Σένκεν, και μάλιστα η ετήσια συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ (προ κρίσης, η οποία ξεκίνησε με τον Ν. 3723/8-12-2008 της Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή του νεότερου), για τον σκοπό αυτό της φύλαξης του Σένκεν ήταν περίπου ίση με το 4% του ΑΕΠ της, και άρα προ κρίσης ξεπερνούσε κατ’ έτος το ποσό -των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ-! Η Ελλάς απώλεσε προ πολλού το ζωτικό της, αυτό δικαίωμα, και κυρίως από την συνεχόμενη στήριξή της, ωσάν να διακατέχεται από το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» στον δολοφόνο της, που είναι η Γερμανία. Και που μάλιστα δεν μας έχει καταβάλει ως σήμερα, ούτε τις «Γερμανικές αποζημιώσεις, ούτε το Κατοχικό δάνειο». Αξίες που σε σημερινές τιμές ξεπερνούν το 1,5 τρισεκατομμύριο ευρώ (και δεν μας οφείλει μόνο αυτά η Γερμανία)!

Η ΕΛΛΑΣ επίσης να αναφέρω ενδεικτικά και ως βάση -επόμενων μελλοντικών- αναφορών μου, ότι έχασε τεράστιες ευκαιρίες, ανάτασης, ανάπτυξης, αυτάρκειας, απεξάρτησης, δεδομένα δηλαδή που θα την οδηγούσαν και σε -Νο1 περιφερειακό παίχτη- το: 2012 με το PSI και την «καρδιά των μνημονίων». Το 2015 με την επίσκεψη Τσίπρα στην Ρωσία (όπου εξέθεσε ο Τσίπρας σημαντικό και κορυφαίο μέρος του επιτελείου του), πάλι το 2015 με τις «17 ώρες των ενηλίκων στο δωμάτιο» των Τσίπρα και Βαρουφάκη δηλαδή. Το 2018 όταν ο Τράμπ έδωσε μέσω Ισραήλ (προφανώς για να «εκθέσει» το Ισραήλ και να φανούν οι σοβαρές του ελλείψεις και κυρίως -η μη- αποδοχή του στην περιοχή) τα σχέδια για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το 2020 με το περίφημο μυστικό ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντοάν-Μέρκελ, και πάλι το 2020 στην σύνοδο της Κορσικής, όπου ο Μητσοτάκης είτε δεν άκουσε, είτε δεν έλαβε υπ’ όψιν τις σοβαρότατες καταγγελίες Μακρόν.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΤΕΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ του ΝΑΤΟ. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.

Και η  ΕΛΛΑΣ θα είναι στο «άρμα» της απολύτως ηττημένης Γερμανίας; Η ΓΑΛΛΙΑ θα απαρνηθεί την Γερμανία -που της μεταφέρει- μέρος της ήττας της;

Ας συνυπολογίσουμε, ότι αυτά συμβαίνουν, την ώρα που οι BRIC (Brazil, Russia, India, China) αλλά και οι BRICS (Brazil, Russia, India, China, and South Africa), ισχυροποιούν, τις ποικιλόμορφες συνεργασίες τους. Αλλά και την ώρα που κρυπτονομίσματα επιτελούν σημαντικό όγκο σε διεθνείς συναλλαγές.

Ας σκεφτούμε τώρα ότι η AUKUS πέρα από τα δηλωμένα και φανερά, όπως το ότι σπάει την «Βορειοατλαντική (ευρατλαντική) Συμμαχία». Έχει και μια άλλη ισχύ, αυτή της κυριαρχίας των δυό μεγαλύτερων νομισμάτων του πλανήτη, του $/δολαρίου των ΗΠΑ και της £/στερλίνας-λίρας Αγγλίας (που συνεπικουρείται και από το 5ο σε συναλλαγές νόμισμα στις διεθνείς χρηματαγορές, το Αυστραλιανό δολάριο δηλαδή).

Εδώ πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Αγγλία, μόνο ηττημένη δεν βγαίνει από το Brexit, το αντίθετο μάλλον, και μάλιστα στρέφεται ξεκάθαρα κατά της ΕΚΤ και του νομίσματος που είναι υπεύθυνο για την Ελληνική πτώχευση και κατάρρευση και λέγεται ευρώ. Η Αγγλία πτωχεύει με την κίνησή της αυτή το ευρώ! Και βάζει στοπ στην ολέθρια ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΣΗ, καθώς η Λίρα Αγγλίας και το Αμερικανικό Δολάριο, δεν επιθυμούν, την περαιτέρω ανάπτυξη, των ηλεκτρονικών συναλλαγών, μιας και μέσω αυτών, έχασαν και χάνουν, σημαντικά μερίδια!

Αυτό να καταστεί σαφές, -παγκοσμιοποίηση- τέλος, όπως και μπάι- μπάι Γερμανία …

Τα καίρια ερωτήματα που προκύπτουν είναι: Η Ελλάς θα συνεχίσει να καλύπτει τον δολοφόνο της την Γερμανία; Τα κροκοδείλια δάκρυα παλαιότερα του Σόιμπλε και -του μονάρχη επί 15ετιας- Γιουνκέρ, αλλά και προσφάτως αυτά -της επί 18 χρόνια μονάρχη- της Γερμανίας Μέρκελ, αυτό υποδηλώνουν και αυτό επιζητούν …

Η Γαλλία θα συνεχίσει, να καλύπτει και να στηρίζει την Γερμανία και το ευρώ, βάζοντας σε κίνδυνο την Γαλλική ανάπτυξη και ευημερία;

Σπύρος Αντωνίου

Πρόεδρος του ΘΕΣΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας