Αργεντινή-Οργή λαού στις 100 ημέρες σκληρής λιτότητας του Μιλέι–Δυναμικές διαδηλώσεις-επεισόδια

789

Ενσυναίσθηση σε μεγάλο βαθμό θα πρέπει να έχουμε απέναντι στον τυραννισμένο και πολύπαθο Αργεντίνικο λαό, καθώς καταλαβαίνουμε από πρώτο χέρι τι περνάει  με τις αθλιότητες του ΔΝΤ και τους ανίκανους ηγέτες του. Και να ευχηθούμε κι αυτός ο ”σωτήρας” να έχει το τέλος του Φερνάντο Ντε Λα Ρούα και να φύγει κακήν κακώς με ελικόπτερο ή όποιο άλλο μέσο 

 Π.Δ.

Ημέρα μαζικών κινητοποιήσεων ήταν η Δευτέρα στην Αργεντινή για την επισιτιστική κρίση και εναντίον των πολιτικών λιτότητας, καθώς συμπληρώνονται εκατό ημέρες του ακροδεξιού προέδρου Χαβιέρ Μιλέι στην εξουσία.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό μέσων ενημέρωσης που δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές, όταν η αστυνομία εξαπέλυσε επίθεση κατά διαδηλωτών στο Μπουένος Άιρες.

Η αστυνομία έκανε επανειλημμένα χρήση αντλιών εκτόξευσης νερού και δακρυγόνων, ενώ κάποιοι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης σε ένα από τα σημεία έντασης, στην οδική γέφυρα Αβεζανέδα, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Δημοσιογράφοι, ανάμεσά τους φωτοειδησεογράφος του AFP, υπέστησαν ψεκασμούς με σπρέι πιπεριού από αστυνομικούς.

Στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με κεντρικό σύνθημα «Το όριο είναι η πείνα», κάλεσαν οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και κοινωνικά κινήματα, που έχουν ήδη πρωτοστατήσει σε σειρά διαδηλώσεων αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Μιλέι, τη 10η Δεκεμβρίου.

Κατήγγειλαν σε κοινή τους ανακοίνωση την κυβέρνηση διότι δεν εφοδιάζει με τρόφιμα εδώ και μήνες χιλιάδες κοινωνικές κουζίνες για την προσφορά γευμάτων σε άπορους σε λαϊκές συνοικίες σε όλη τη χώρα.

«Πάμε σε μια κοινωνική κουζίνα και διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει. Ή σε κάποιες ακούμε πως προσέρχονται τακτικά 500 άνθρωποι, όταν δεν πάνε ποτέ πάνω από 50», είπε ο πρόεδρος. Οι κατηγορίες του προκάλεσαν σάλο και έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις, που αντέτειναν πως χιλιάδες κοινωνικές κουζίνες δεν είδαν ποτέ τους «ελεγκτές» της κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας