Αποκαρδιωτικές εικόνες-Στάχτη το παρατηρητήριο αρπακτικών στο δάσος της Δαδιάς

754
Αποκαρδιωτικές εικόνες-Στάχτη

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από το δάσος της Δαδιάς με τη φωτιά που ξεκίνησε το Σάββατο να καταστρέφει τα πάντα στο διάβα της και να προκαλεί ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλέον κανένα ενεργό μέτωπο.

Οι εικόνες όμως από το παρατηρητήριο των σπάνιων αρπακτικών που καταστράφηκε μαζί με το μοναδικό δάσος της ευρύτερης περιοχής προκαλούν θλίψη.

Δεν μπορούν να κρύψουν τη θλίψη τους

Στο παρατηρητήριο φιλοξενήθηκαν χιλιάδες επισκέπτες όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι παρακολουθούσαν τα αρπακτικά πουλιά να τρώνε στην ταΐστρα που φαίνεται στο βάθος (βίντεο, κάτω), ενώ έχει καεί και όλος ο χώρος τριγύρω, σύμφωνα με το evros-news.gr.

Οι επισκέπτες στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης ενημερώνονταν στον Φορέα Διαχείρισης και με λεωφορείο πήγαιναν στο παρατηρητήριο απ’ όπου έβλεπαν τα σπάνια αρπακτικά, μοναδικά παγκοσμίως, να πηγαίνουν στην ταΐστρα για την τροφή τους.

Εκτός των επισκεπτών και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κρύψουν τη θλίψη τους για την ολοκληρωτική καταστροφή του.

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα

Ευρύτερα στην περιοχή χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και ξεκινάει με αφετηρία τη μεγάλη αντιπυρική ζώνη λίγα μέτρα από τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης αλλά και το χωριό της Δαδιάς. Αυτή η αντιπυρική ζώνη που υπήρχε από παλιά αλλά μεγάλωσε τις προηγούμενες ημέρες, δεν επέτρεψε το βράδυ της Κυριακής τις πύρινες γλώσσες να φτάσουν στο χωριό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας