Αποκαλύψεις Ζελένσκι−Στέλνουμε και άλλα όπλα στο Κίεβο–Θα εκπαιδεύσουμε και Ουκρανούς πιλότους!

973

Η Ελλάδα αυτοκαταστρέφεται κλιμακώνοντας τις εχθρικές επιλογές κατά Ρωσίας – Αν η Ρωσία ακολουθήσει το «οφθαλμός αντί οφθαλμού», η Ελλάδα και η Κύπρος τελειώνουν!

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ανάρτησή του στα social media αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου συμφωνήθηκε η Αθήνα να στείλει και άλλα όπλα στο Κίεβο. 

Παράλληλα η Ελλάδα θα παρέχει εκπαίδευση σε Ουκρανούς πιλότους στον χειρισμό των μαχητικών αεροσκαφών F-16, τα οποία πρόκειται να παραλάβει το Κίεβο από την Ολλανδία και τη Δανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, η Αθήνα ετοιμάζει ένα νέο πακέτο στρατιωτική βοήθειας για το Κίεβο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει.

«Η Ελλάδα προσχώρησε στον αεροπορικό συνασπισμό: θα εκπαιδεύσει τους πιλότους μας να πετούν F-16. Η Ελλάδα ετοιμάζει επίσης ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

«Η Ελλάδα θα μας βοηθήσει στη διασφάλιση του νέου διαδρόμου της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, διασφαλίζοντας την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και τις απρόσκοπτες εξαγωγές σιτηρών», έγραψε ο Ζελένσκι.

«Συζητήσαμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ανάκαμψη της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας η Ελλάδα να αναλάβει την ανοικοδόμηση της Οδησσού. Μετά την υπογραφή από την Ελλάδα της Διακήρυξης της G7 για την υποστήριξη της Ουκρανίας, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε διμερείς συνομιλίες για εγγυήσεις ασφαλείας», συνεχίζει.

«Η Ουκρανία προετοιμάζεται να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ φέτος και ευχαριστώ την Ελλάδα που μας υποστήριξε στην πορεία μας προς την ένταξη στην ΕΕ. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τη σημερινή υπογραφή της δήλωσης για την υποστήριξη της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της Ουκρανίας», καταλήγει ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας