Αν το ΝΑΤΟ ηττηθεί στην Ουκρανία, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει

1747
ΝΑΤΟ ηττηθεί στην Ουκρανία

Ενώ οι εξελίξεις στην Ουκρανία τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς, η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να τις παρακολουθήσει και για μια ακόμη φορά, στρέφεται ενάντια στη θέληση και τα συμφέροντα των Ελλήνων της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες μέρες από την δολοφονία 2 Ελλήνων ομογενών, από πυρά Ουκρανών στρατιωτών και η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε την υποστήριξη της στο νεοφασιστικό καθεστώς του Κιέβου. Αυτό το γεγονός έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της υποταγής του πολιτικού προσωπικού της χώρας στη δύση, με αφορμή  την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς από τη Ρωσική κυβέρνηση. Αλήθεια άραγε τι κερδίζει η χώρα μας από αυτή τη στάση , της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Η στάση αυτή, αφήνει απροστάτευτους τους ομογενείς μας, στο έλεος των παραστρατιωτικών και ναζιστικών συμμοριών που δρουν ανεξέλεγκτα στην ανατολική Ουκρανία και ευθύνονται για χιλιάδες σφαγές άμαχου πληθυσμού.

Όσον αφορά την οικονομία, στην πραγματικότητα η πατρίδα μας μόνο θα χάσει, γιατί αφενός με τις κυρώσεις, θα πληγεί ο ήδη διαλυμένος αγροτοκτηνοδιατροφικός τομέας και αφετέρου τα Ελληνικά νοικοκυριά θα πληρώσουν πανάκριβα τα αντίμετρα από πλευράς της Μόσχας, με μία πολύ μεγάλη αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου.  Όλες αυτές οι επιπτώσεις από τις ιδεοληπτικές επιλογές της κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξηγούνται με δικαιολογίες του τύπου “Δηλαδή καλά έκανε η Τουρκία και κατέλαβε τη μισή Κύπρο; Με τη στάση της η Ρωσία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για αναθεωρητισμό” . Τέτοια επιχειρήματα είναι εντελώς άτοπα καθώς έχουμε να κάνουμε με δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. 1ον) Στην Κύπρο ουδέποτε υπήρξε τουρκική πλειονότητα, η οποία σφαγιάστηκε από παρακρατικές Κυπριακές ναζιστικές οργανώσεις όπως στο Ντονμπάς. 2ον) Στην Κύπρο ποτέ δεν έγινε δημοψήφισμα , με ποσοστά της τάξεως του 97% για ανεξαρτητοποίηση της και ένταξη στη ζώνη επιρροής της Τουρκίας, σε αντίθεση αντίστοιχα με το Ντονμπάς. Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι πρώτα οι ΗΠΑ και η Ε.Ε άνοιξαν το χώρο του αναθεωρητισμού με την αναγνώριση του Κοσιφοπεδίου.

Η πραγματικότητα είναι λοιπόν, ότι για τα γεγονότα που διαδραματίζονται, ευθύνονται αποκλειστικά οι δυτικοί ηγέτες, καθώς αυτοί επεκτείνονται επιθετικά και απειλούν όλο και περισσότερο τη Ρωσία. Δεν έβαλε η Ρωσία βάσεις εναντίον της Αμερικής στην Κολομβία, την Κούβα, τη Βενεζουέλα και το Περού, αλλά αντίθετα το ΝΑΤΟ έβαλε νέες βάσεις περιμετρικά των Ρωσικών συνόρων. Επομένως καλό θα ήταν να μην μιλάει η δύση για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Όταν ειδικά το 90% των επεμβάσεων σε όλο τον πλανήτη αφορά την βορειοατλαντική συμμαχία και το  10% τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Στην περίπτωση της Ουκρανίας δε, μεγάλη ευθύνη έχει το καθεστώς του Κιέβου το οποίο, υπακούοντας πλήρως στις εντολές Μπάιντεν, αντί να κοιτάξει το συμφέρον του λαού του, προκάλεσε την οργή της Ρωσίας, μιλώντας ευθέως για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Είναι κατανοητό ότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να παίρνει τις δικές της αποφάσεις, ωστόσο το ίδιο κατανοητό είναι ότι μια υπερδύναμη σαν τη Ρωσία, σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπε να υπάρχουν βάσεις των ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να πλήξουν τη Μόσχα μέσα σε 10 λεπτά. Ας μην ξεχνάμε ότι ούτε ο ίδιος ο ουκρανικός λαός θα ήθελε κάτι τέτοιο, καθώς το καθεστώς, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη βούληση του Ουκρανικού λαού.

Η κυβέρνηση Ζελένσκι δεν είναι μια οποιαδήποτε κυβέρνηση(εκλεγμένη μεν), αλλά αντίθετα, είναι συνέχεια του πραξικοπήματος του 2014 που έριξε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση Γιανουκόβιτς. Μέχρι εκείνη την ημέρα με βάση τα εκλογικά, ποσοστά των κομμάτων, παρά την δυτική προπαγάνδα, η πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής ήταν φιλορωσικά και σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν προσέγγιση με τη δύση. Ζωντανή απόδειξη αυτού, είναι το γεγονός ότι ένα μέρος του ουκρανικού στρατού σήμερα, στην ουσία δεν πολεμάει τους Ρώσους σαν να δέχεται πραγματική εισβολή από εχθρό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιωτικοί, είναι παιδιά πρώην σοβιετικών στρατηγών και έχουν επίγνωση της κατάστασης, καθώς και των ιδιαίτερων σχέσεων που είχαν οι πατεράδες τους με τους αντίστοιχους Ρώσσους στρατιωτικούς.

Επομένως λοιπόν, αυτό που προέχει είναι η ελληνική κυβέρνηση να κοιτάξει το συμφέρον της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση, να μην επιτρέψει να πετάξουν αεροσκάφη από βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, τα οποία θα προκαλούσαν την αντίδραση της Ρωσίας με δραματικές επιπτώσεις για τον Ελληνικό λαό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ένα τέτοιο έγκλημα, το οποίο είναι δυνατό να συντελεστεί λόγω των ιδεοληψιών της Κυβέρνησης, διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο η Ελλάδα θα λάβει από τη δύση όση βοήθεια έλαβε και η Ουκρανία. Δεν έχουμε κανένα λόγο να στηρίξουμε μια φιλοτουρκική κυβέρνηση, η οποία με δάχτυλο Ερντογάν, έθαψε την αναγνώριση της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία. Είναι επίσης ντροπή να υποστηρίξουμε, το κράτος που προμήθευσε τους Τουρκοαζέρους, τον φώσφορο με το οποίο κατέκαψαν τους Αρμένιους, στην εισβολή στο Αρτσάχ.  Η χώρα μας πρέπει να εξετάσει πολύ καλά τα συμβάντα και να πάρει θέση υπέρ της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, στην πλειοψηφία των κομμάτων δεν υπάρχει επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, με αποτέλεσμα ακόμη και κόμματα που βρίσκονται στον χώρο της αριστεράς, να οδηγούνται σε λάθος συμπεράσματα και εν  τέλει σε απαράδεκτες θέσεις για το ουκρανικό ζήτημα και την ανεξαρτησία των επίμαχων περιοχών. Χαρακτηριστικό , προβληματικό παράδειγμα είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ σε συγκέντρωση και πορεία στην πρεσβεία της Ρωσίας. Είναι άτοπο, ένα κόμμα το οποίο επί 8 χρόνια δεν κάλεσε ούτε μια πορεία στην πρεσβεία της ναζιστικής Ουκρανίας, με αφορμή τις σφαγές και τους βομβαρδισμούς άμαχου πληθυσμού στο Ντονμπάς, να καλεί ξαφνικά τώρα στην Ρωσική πρεσβεία.

Προφανώς διότι οι κομμουνιστές πρέπει να παίρνουν πραγματικά ξεκάθαρες θέσεις σε ζητήματα όπως ο πόλεμος . Είναι αδιανόητο να εναντιώνονται στην απελευθέρωση,  άμαχου πληθυσμού, από τα ναζιστικά τάγματα με τσιτάτα περί ιμπεριαλιστικής Ρωσίας. Δεν ζούμε σε ένα ροζ συννεφάκι, είναι προφανές ότι αν δεν γινόταν η επιχείρηση, θα συνεχιζόταν η σφαγή και ο βομβαρδισμός του Ντονμπάς από ναζιστικές ομάδες και την Ουκρανία. Οι σύντροφοι πρέπει να καταλάβουν πως η απελευθέρωση δεν πρόκειται να έρθει, ούτε με δελτία τύπου, αλλά ούτε και με αναρτήσεις στο Facebook…Ας μην ξεχνάμε ότι, ότι γίνεται σήμερα εκεί, γίνεται ύστερα από αίτημα του Λαού του Ντονμπάς και του κ.κ Ρωσίας.

Είναι αδύνατο άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, να κάνουν μαθήματα στο λαό του Ντονμπάς και τους κομμουνιστές του, όταν δεν έχουν ζήσει ούτε μισό δευτερόλεπτο, τη φρίκη που βιώνει 8 χρόνια τώρα, το μαρτυρικό Ντονμπάς. Τίποτα δεν κερδίζεται εύκολα και χωρίς θυσίες. Γι’αυτό το λόγο είναι ντροπή , οι ίσες αποστάσεις σε τέτοια θέματα, καθώς το μόνο που κάνουν είναι να ξεπλένουν τα εγκλήματα των ναζί και του ΝΑΤΟ. Γι’αυτό άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία των κομμουνιστών κομμάτων ανά τον κόσμο έχουν πάρει θέση υπέρ της αναγνώρισης σε αντίθεση με το ΚΚΕ και την πλειοψηφία της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Τέλος με αφορμή το Ουκρανικό, φαίνεται ξεκάθαρα, ποιά θα είναι η ασφάλεια που θα προσφέρει η δύση, σε περίπτωση που πάνε πιο άσχημα οι σχέσεις μας με τους γείτονές μας. Αφορμή να σκεφτούμε και να κάνουμε πράξη την ευχή για μία ανεξάρτητη και δημοκρατική Ελλάδα, χωρίς προστάτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας