Αμείωτη η φωτιά στην Αλεξ/πολη-Μάχη στον οικισμό Λουτρό-Νέα διακοπή στην Εγνατία

468

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η δύσκολη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο πριν τις 14:00, εστάλησαν νέα μηνύματα από το “112” στους κατοίκους των οικισμών Μοναστηράκι και Δορίσκος προκειμένου να εκκενώσουν προς Φέρες, καθώς και σε εκείνους σε Αμφιτρίτη, Άβαντα και Μαΐστρο προς Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε τρία κύρια μέτωπα, με το πιο μεγάλο νοτιοανατολικά του οικισμού Λουτρός προς Μοναστηράκι και Δορίσκο, για αυτό αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση και των δύο αυτών οικισμών.

Νέο μήνυμα 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης

Παράλληλα στάλθηκε και νέο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες λόγω του καπνού της μεγάλης πυρκαγιάς, εστάλη πριν από λίγα λεπτά.

Το μήνυμα αναφέρει:

“Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται δασική πυρκαγιά, οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους κλείστε παράθυρα και πόρτες”.

Ενισχύθηκε η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ενισχύθηκε η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση κατάσβεσης την πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης:

Πλέον επιχειρούν :

– 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 έναντι τεσσάρων,

– 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL έναντι ενός και προστέθηκαν και

– 2 ελικόπτερα CH-47 (CHINOOK)

ενώ στο έδαφος προστέθηκαν αλλοι 2 προωθητές γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Εξακολουθούν να συνδράμουν:

– 2 ομάδες των 20 ατόμων του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ,

– 2 ομάδες των 10 ατόμων του σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ,

– υδροφόρα οχήματα,

– βυτιοφόρα οχήματα και

– οχήματα γενικής χρήσεως.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε πυροσβέστης

Ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, χωρίς, ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

Κάηκαν σπίτια και μια εκκλησία

Έχουν καεί σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα, καθώς και η εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Αετοχώρι.

Νέα διακοπή κυκλοφορίας

Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης τέθηκε σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Μελίας.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακόπηκε η κυκλοφορία από από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών -Αλεξανδρούπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας