Αγρότες-Τα τρακτέρ επιστρέφουν στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπ.Γεωργίας της ΕΕ

605

Οι αγρότες ετοιμάζονται για νέα «απόβαση» με τα τρακτέρ στις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

Έναν μήνα μετά την ιστορική αγροτική κινητοποίηση που έφερε περισσότερα από 1.300 τρακτέρ στους δρόμους των Βρυξελλών, οι αγρότες επιστρέφουν για να καταστήσουν σαφές στην πολιτική ηγεσία της ΕΕ ότι τα αιτήματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί. Αντίθετα μάλιστα, αντιμετωπίζονται με αδιαφορία.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών είναι: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Σύμφωνα με τη «Le Soir», στη σημερινή διαδήλωση θα συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα, καθώς και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Οι διαδηλωτές αναμένεται να εισέλθουν στην πρωτεύουσα στις 9:30 το πρωί και θα συναντηθούν στις 11.00 στην πλατεία Σούμαν, έξω από την έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου θα συνεδριάζουν οι Υπουργοί Γεωργίας.

Σύμφωνα με εκπροσώπους βελγικών αγροτικών συνδικάτων, εκατοντάδες τρακτέρ αναμένεται να κατακλύσουν και σήμερα τις Βρυξέλλες, δεν αναμένεται πάντως να ξεπεράσουν τη συμμετοχή της 1ης Φεβρουαρίου. Οι βελγικές αρχές, από την πλευρά τους παροτρύνουν τους κατοίκους να μην χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο, να προτιμήσουν το μετρό για τις μετακινήσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας