Ξάνθη-Οδηγός τρένου σταματά σε αφύλακτη διάβαση και κατεβαίνει να ελέγξει για αυτοκίνητα!!!

558

Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι μια ακόμα απόδειξη της απόλυτης εγκατάλειψης των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα της ”ανάπτυξης” και του ”υπερ-προβεβλημένου πρωθυπουργού της” που βάζει σε κίνδυνο όλο τον λαό. 

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου από το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας μετά την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, ωστόσο όπως φαίνεται η κατάσταση των σιδηροδρόμων δεν έχει βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο.

Απεναντίας όπως φαίνεται, από το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην Ξάνθη,  το «χάος» συνεχίζεται την ίδια στιγμή που το αίμα των νεκρών, ακόμα δεν έχει «στεγνώσει» και ο πόνος των συγγενών είναι ανείπωτος.

Ένα περιστατικό που εκθέτει για άλλη μία φορά τους σιδηρόδρομους, και αναδεικνύει τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές.

Στη συγκεκριμένη διάβαση, οι μπάρες είναι κατεβασμένες αλλά και χαλασμένες, ενώ δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες

Σύμφωνα με μηχανοδηγούς, είναι μία από τις πολλές διαβάσεις στην περιοχή,  που δεν λειτουργούν.

Απίστευτο βίντεο

Συγκεκριμένα, σε ένα βίντεο που είδε το φως τη δημοσιότητας, ένας μηχανοδηγός τρένου, περνώντας από τον επαρχιακό ιστό και συναντώντας το οδικό δίκτυο, σταματά το τρένο στην αφύλακτη διάβαση, ελέγχει εάν περνά κάποιο αυτοκίνητο προκειμένου να μην σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Μάλιστα ο οδηγός σταματά το τρένο, βγαίνει από την πόρτα και ελέγχει ο ίδιος με τα μάτια του εάν περνά κάποιο αυτοκίνητο και έπειτα, συνεχίζει την πορεία του.

Η διάβαση όπως φαίνεται είναι αφύλακτη, οι μπάρες ασφαλείας είναι χαλασμένες και η σήμανση ανύπαρκτη.

Ερώτημα παραμένει το τι θα γινόταν εάν ο ίδιος ο μηχανοδηγός δεν είχε το αίσθημα ευθύνης και δεν σταματούσε στην διάβαση να ελέγξει ο ίδιος. Ο μηχανοδηγός μάλιστα γνωρίζει πως η διάβαση η συγκεκριμένη είναι χαλασμένη και αφύλακτη και σταματά ο ίδιος.

«Έχουμε θρηνήσει θύματα»

Η δημοσιογράφος Αλκμήνη Μουδανίδου από την Ξάνθη συνάντησε την κάτοικο της περιοχής, η οποία βλέπει καθημερινά τι συμβαίνει στην εν λόγω αφύλακτη διάβαση. Όπως επισημαίνει η ίδια η δημοσιογράφος, οι μπάρες ασφαλείας δεν είναι καν χαλασμένες, αλλά… ανύπαρκτες και δεν υπάρχει καμία απολύτως σήμανση.

Στο σημείο δεν υπάρχει επιβατική αμαξοστοιχία που να περνά, παρά μόνο εμπορικές και οι κάτοικοι είναι ανυποψίαστοι για το εάν κάποια στιγμή περάσει κάποιο τρένο.

Η κάτοικος του Πολύσιτου Ξάνθης, Ανθή Κουρτίδου μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί.

«Εδώ και αρκετά χρόνια δεν περνά επιβατική αμαξοστοιχία ωστόσο μία φορά στο τόσο που περνούν εμπορικές αμαξοστοιχίες είναι αρκετά επικίνδυνο. Δεν υπάρχει σήμανση, είναι κατεστραμμένοι και οι φωτεινού σηματοδότες, δεν είναι ότι δεν λειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περνούν ανενόχλητοι και κάποιος μπορεί να ξεχαστεί κάποια στιγμή ότι περνά από την σιδηροδρομική γραμμή», είπε αρχικά η κάτοικος.

Και προσέθεσε: «Έχουν γίνει ατυχήματα εδώ και μάλιστα θανατηφόρα. Και νέα παιδιά έχουν «φύγει». Είναι ένα σημείο που έχουμε θρηνήσει θύματα, με τρένο να έχει παρασύρει παιδιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας