Aδίστακτες Pfizer-Moderna: Αποδέχονται υποτίμηση εμβολίων τους, αρκεί να εγκριθεί 3η δόση

991
Aδίστακτες Pfizer-Moderna

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες αποδέχονται να υποτιμήσουν τα εμβόλια τους, ώστε να πείσουν τις θεσμικές αρχές τύπου FDA στις ΗΠΑ ή ΕΜΑ στην Ευρώπη να εγκρίνει μια 3η δόση ή αύριο μια 4η δόση κ.ο.κ.

Όλα σον βωμό του κέρδους, η Pfizer και η Moderna αποδέχονται να στιγματιστούν, γελοιοποιηθούν… αρκεί να πετύχουν τον στόχο τους.
Όταν η απληστία είναι ο οδηγός τους, αποδέχονται να υποτιμήσουν και τα παρασκευάσματα – εμβόλια τους, ώστε να πάρουν έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, για μια τρίτη δόση εμβολίων.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά

1)Πριν οι φαρμακευτικές εταιρίες πάρουν εγκρίσεις για τα εμβόλια τους ειδικά τα τύπου mRNA, είχαν πραγματοποιήσει μελέτες φάσης 1, φάσης 2 και φάσης 3.
Άπαξ και είχαν μελετήσει την αποδοτικότητα των εμβολίων τους, προφανώς θα είχαν διαπιστώσει ότι εξασθενούν από 95% στο 47% ή 39% ή και 16% ανάλογα τις μελέτες και την μετάδοση ή νοσηρότητα.
Γιατί οι φαρμακευτικές εταιρίες Pfizer και Moderna δεν δημοσίευσαν μια μελέτη από τα πειράματα που είχαν υλοποιήσει στις 3 υποχρεωτικές φάσεις ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες του κόσμου τι πρόκειται να συμβεί;

2)Εάν από τα πειράματα που διεξήγαγαν στην φάση 2 και φάση 3 είχαν διαπιστώσει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους καταρρέει με την πάροδο των μηνών, γιατί δεν το γνωστοποίησαν;
Ποια μελέτη έχουν δημοσιεύσει που να αναφέρει στην αρχική φάση ότι τα εμβόλια τους ξεθωριάζουν;

3)Εάν το ήξεραν και το απέκρυψαν, τότε εγείρεται θέμα δόλου, που είναι νομικά κολάσιμο.
Ως γνωστό οι φαρμακευτικές εταιρίες ζήτησαν και πήραν νομική ασυλία για τα εμβόλια που παρασκευάζουν.
Ωστόσο η νομική ασυλία αίρεται εάν αποκαλυφθεί δόλος.

4)Εάν δεν το ήξεραν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους καταρρέει, τότε είναι ακόμη πιο επικίνδυνη η εξέλιξη αυτή, αφού θα αποδείξει ότι ούτε οι φαρμακευτικές εταιρίες που παράγουν τα εμβόλια δεν ξέρουν τι θα συμβεί… στο μέλλον.

5)Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες αποδέχονται να υποτιμήσουν τα εμβόλια τους, τώρα που έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 4 δισεκ. πολίτες στον κόσμο… να αποδεχθούν ότι η αποτελεσματικότητα καταρρέει ώστε να πείσουν τις θεσμικές αρχές τύπου FDA στις ΗΠΑ ή ΕΜΑ στην Ευρώπη να εγκρίνει μια 3η δόση ή αύριο μια 4η δόση κ.ο.κ.

Στο κόλπο και η Moderna

Μετά την Pfizer και η Moderna αποδέχεται ότι τα εμβόλια της ξεθωριάζουν με όρους αποτελεσματικότητας με την πάροδο των μηνών.
Η Moderna ανακοίνωσε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 ότι εμβόλιο της για τον Covid 19 εμφανίζει μειούμενη αποτελεσματικότητα μετά από ένα χρονικό διάστημα.
Νέα δεδομένα κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι οι πρωτοποριακές λοιμώξεις COVID-19 είναι λιγότερο συχνές στους ανθρώπους που έλαβαν το εμβόλιο Moderna, mRNA-1273.

Η Moderna παρουσίασε ευρήματα από ανάλυση δεδομένων πάνω από 14.000 ατόμων κατά μέσο όρο οκτώ μήνες μετά την πρώτη τους δόση και πάνω από 11.000 ατόμων κατά μέσο όρο 13 μήνες μετά την πρώτη τους δόση.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τον Ιούλιο-Αύγουστο 2021, περίπου την εποχή που το στέλεχος Delta θεωρήθηκε ως το κυρίαρχο στέλεχος, υπήρχαν 88 μεταλλαγμένα κρούσματα Covid 19 στην ομάδα που εμβολιάστηκε πιο πρόσφατα (49 περιπτώσεις ανά 1.000 άτομα) σε σύγκριση με 162 περιπτώσεις μεταξύ των ομάδων που εμβολιάστηκαν νωρίτερα (77,1 περιπτώσεις ανά 1.000 άτομα).
Συνολικά, μόνο 19 κρούσματα θεωρήθηκαν σοβαρά στη μελέτη. Υπήρχε επίσης χαμηλότερο ποσοστό σοβαρών κρουσμάτων μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν πιο πρόσφατα, αλλά το εύρημα δεν ήταν στατιστικά σημαντικό, σημείωσε η Moderna.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, δήλωσε ότι η ανάλυση «απεικονίζει τον αντίκτυπο της εξασθένισης της ανοσίας και υποστηρίζει την ανάγκη για νέες δόσεις για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων προστασίας».
Κατά την Moderna το εμβόλιο της εξακολουθεί να είναι «πολύ αποτελεσματικό κατά των υπαρχόντων προβλημάτων covid 19», επικαλούμενη μια ξεχωριστή μελέτη που διεξήγαγε σε συνεργασία με το σύστημα υγείας Kaiser Permanente Southern California, καθώς και πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Η Moderna την 1η Σεπτεμβρίου υπέβαλε αίτηση για άδεια από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για την αναμνηστική ή τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19, που θα χορηγηθεί έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Αξιωματούχοι του FDA και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσαν σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο γενικός πληθυσμός χρειάζεται ενισχυτικά εμβόλια κατά του Covid 19.

Η 3η δόση μπορεί να έχει παρενέργειες

Στελέχη του FDA προειδοποίησαν επίσης ότι εάν χορηγηθούν αναμνηστικές δόσεις πολύ σύντομα, μπορεί να παρατηρηθούν παρενέργειες στον γενικό πληθυσμό – ένα φαινόμενο που δεν έχει αναλυθεί ή κατανοηθεί επαρκώς.
Ανέφεραν ότι οι παρενέργειες που προκαλούνται από το ανοσοποιητικό μπορεί να περιλαμβάνουν «μυοκαρδίτιδα, η οποία είναι πιο συχνή μετά τη δεύτερη δόση ορισμένων εμβολίων mRNA, ή σύνδρομο Guillain-Barre, το οποίο έχει συσχετιστεί με εμβόλια COVID-19 που φέρουν αδενοϊό».

«Ακόμη και αν τελικά η 3η δόση αποδεικνυόταν ότι μειώνει τον μεσοπρόθεσμο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, οι υπάρχουσες προμήθειες εμβολίων θα μπορούσαν να σώσουν περισσότερες ζωές αν χρησιμοποιηθούν σε πληθυσμούς που δεν έχουν καν εμβολιαστεί παρά αν χρησιμοποιηθούν ως ενισχυτικές δόσεις σε εμβολιασμένους πληθυσμούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας