Πούτιν: Όλα τα κράτη BRICS επηρεάζουν θετικά την παγκόσμια σταθερότητα

466
Καθώς ο Ρώσος πρόεδρος άνοιξε τη σύνοδο κορυφής, σημείωσε ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούν τη δυναμική ανάπτυξη των BRICS, την ενίσχυση της εξουσίας και της επιρροής τους στις παγκόσμιες υποθέσεις

ΚΑΖΑΝ, 23 Οκτωβρίου. /TASS/. Όλα τα κράτη μέλη των BRICS επηρεάζουν θετικά την παγκόσμια σταθερότητα στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνάντηση της συνόδου κορυφής BRICS με μικρό αριθμό συμμετεχόντων.

«Όλες οι χώρες μας ευνοούν την ισότητα, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τον αμοιβαίο σεβασμό, την έγκριση των υψηλών ιδανικών της φιλίας και της αρμονίας, της κοινοπολιτείας και της ευημερίας, την έκδηλη ευθύνη για το μέλλον του κόσμου στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια, επηρεάζουν θετικά την κατάσταση των πραγμάτων. Η παγκόσμια σταθερότητα και ασφάλεια, συμβάλλουν πολύ στην επίλυση των πιεστικών περιφερειακών ζητημάτων», είπε.

Αυτή είναι η ουσία της στρατηγικής της γραμμής BRICS στην παγκόσμια αρένα, τόνισε ο Πούτιν. Τούτου λεχθέντος, αυτή η γραμμή ανταποκρίνεται στις επιθυμίες και τις ανάγκες του κύριου μέρους της παγκόσμιας κοινότητας, της λεγόμενης παγκόσμιας πλειοψηφίας, τόνισε. «Αυτή η γραμμή ειδικότερα είναι ιδιαίτερα σημαντική εν μέσω των παρόντων συνθηκών, όταν βρίσκονται σε εξέλιξη δραματικές αλλαγές στον κόσμο», είπε ο πρόεδρος.

Καθώς ο Ρώσος πρόεδρος άνοιξε τη σύνοδο κορυφής, σημείωσε ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούν τη δυναμική ανάπτυξη των BRICS, την ενίσχυση της εξουσίας και της επιρροής τους στις παγκόσμιες υποθέσεις. Τα κράτη μέλη έχουν τεράστιο πολιτικό, οικονομικό, επιστημονικό-τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό, είπε, προσθέτοντας ότι «είναι δίκαιο να πούμε ότι οι BRICS περιέχουν συν-στοχαστές, κυρίαρχες χώρες που αντιπροσωπεύουν διάφορες ηπείρους, πρότυπα ανάπτυξης, θρησκείες, αυθεντικούς πολιτισμούς και κουλτούρες».

Ετικέτες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας