Ρωσικό ξέσπασμα-Εξωφρενικές και ανόητες οι αποφάσεις του Ισραήλ για τον ΟΗΕ

352
Οι Ρώσοι αξιωματούχοι καταδικάζουν τις ισραηλινές αποφάσεις για τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ
Η ανακήρυξη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres ως ανεπιθύμητο πρόσωπο από το Ισραήλ είναι μια ανόητη απόφαση και πρέπει τα κράτη μέλη του Οργανισμού να απαντήσουν σε αυτό το εξωφρενικό βήμα.
Αυτό δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.
«Η σημερινή είδηση για την ανακήρυξη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ως «persona non grata» στο Ισραήλ είναι μια πρωτόγνωρη και εξαιρετικά ανόητη απόφαση, πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό το εξωφρενικό βήμα», είπε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Μέση Ανατολή.

Zakharova: Το Ισραήλ δεν βοηθά την υπόθεση της ειρήνης

Η ανακήρυξη του Guterres ως «persona non grata» είναι κυριαρχικό δικαίωμα του Ισραήλ, αλλά δεν θα βοηθήσει στην υπόθεση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι RTVI η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Είναι κυριαρχικό δικαίωμα μιας χώρας να κηρύξει persona non grata.
Αυτό όμως δεν θα βοηθήσει στην υπόθεση της ειρήνης», τόνισε σχετικά η Ρωσίδα διπλωμάτισσα.
Νωρίτερα, στις 2 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Israel Katz ανακήρυξε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ως Antonio Guterres «persona non grata» και του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα επειδή «δεν καταδίκασε την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ».
Σύμφωνα με τον Katz, ο Guterres είναι ένας «αντι-ισραηλινός γενικός γραμματέας» που υποστηρίζει «τρομοκράτες, βιαστές και δολοφόνους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας