Roger Waters-Απλά συγκλονιστική η ομιλία του στη συναυλία για την Παλαστίνη

1346

Λίγες εκατοντάδες μεν παρόντες στον
– περιορισμένο έτσι κι αλλιώς χώρο – αλλά κοντά 110.000 παρακολούθησαν διαδικτυακά από την εκκλησία St. Pancras στο Λονδίνο, μια συναυλία χτες Παρασκευή που ήταν αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη για την Παλαιστίνη.

Μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη εδώ:

Επειδή υπάρχουν ακόμα τέτοιοι καλλιτέχνες , άνθρωποι πρώτα , με ευαισθησίες και ενσυναίσθηση….. 

Οι θρυλικοί μουσικοί Roger Waters και Yusuf (πρώην Cat Stevens), εμφανίστηκαν μαζί με τον ράπερ Lowkey, με παθιασμένες ερμηνείες και ομιλίες, αναδεικνύοντας τους αγώνες στη Γάζα και τα κατεχόμενα εδάφη.

✔️ Ο Roger Waters, έδωσε μια συγκλονιστική ερμηνεία του “Wish You Were Here“, αφιερώνοντας το τραγούδι ως ύμνο για την Παλαιστίνη. (1.54’.00” και μετά στο βίντεο)
“Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς, όπως κι εγώ, ζείτε στα πρόθυρα των δακρύων”, είπε ο Waters στο πλήθος. “Ζούμε σε αυτή την άβολη άκρη, στο χείλος των δακρύων επειδή νιώθουμε συμπόνια για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Γάζα και στα άλλα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης.
Ο κόσμος μερικές φορές νομίζει: το ‘Wish You Were Here‘ είναι ένας θρήνος για τον Syd, (Barret) έναν νεκρό παιδικό μου φίλο. Μερικές φορές είναι, αλλά όχι απόψε. Απόψε είναι για την Παλαιστίνη. Απόψε, το τραγούδι μου, το ‘Wish You Were Here‘ είναι για τις επιλογές του καθένα.
Αν νομίζετε ότι μπορείτε να ξεχωρίσετε τον παράδεισο από την κόλαση, μπορείτε να επιλέξετε το ένα ή το άλλο την ημέρα της ψηφοφορίας, την 4η Ιουλίου”.

✊ Ο Waters χρησιμοποίησε το βήμα για να ασχοληθεί με την πολιτική κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, (1.48’.00” και μετά) υποστηρίζοντας τον Andrew Feinstein ως ανεξάρτητο υποψήφιο στο Holborn and St. Pancras, και καλώντας να υπερψηφιστούν ανεξάρτητοι υποψήφιοι! Απευθύνθηκε ειδικά στους οπαδούς του Εργατικού Κόμματος, χαρακτηρίζοντας τον ηγέτη των Εργατικών Keir Starmer ως “υποκινητή της γενοκτονίας” κι εκπρόσωπο της “άρχουσας τάξης”!
“Το να εμποδίσουμε τον υποκινητή της γενοκτονίας Keir Starmer από το να γίνει πρωθυπουργός θα ήταν ένα τεράστιο δώρο στον λαό της Αγγλίας και, στην πραγματικότητα, σε ολόκληρη την ανθρωπότητα”, δήλωσε ο Waters. “Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα μια νέα ηθική στο Γουέστμινστε ρ (κοινοβούλιο) που θα βοηθήσει να αναπτυχτεί ένα νέο εργατικό κίνημα που θα εκπροσωπεί πραγματικά τον λαό στους διαδρόμους της εξουσίας”.

✔️ “Δεν είναι όλα σκοτεινά”
τόνισε ο Yusuf Cat Stevens
“Αγαπώ αυτό που συμβαίνει εδώ απόψε. Είναι όμορφο και φωτεινό και υπάρχει φως”,
είπε.

Κι ο ίδιος, ωστόσο, επιτέθηκε στους πολιτικούς ηγέτες της Δύσης, καταδικάζοντας το ρόλο τους στη διαιώνιση της βίας:
“Μπορούμε να δούμε τους πολιτικούς με τα έξυπνα κοστούμια να παρατάσσονται και να διατάζουν τους ένστολους άνδρες τους να βγουν έξω και να καταστρέψουν τον κόσμο μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και αυτό πολεμάμε”, είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας