Οι ΗΠΑ εντείνουν την πίεση σε Ισραήλ, Χαμάς για τη συμφωνία εκεχειρίας

8721

Ζητούν την υποστήριξη του ΟΗΕ

Ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαιώνει «την ετοιμότητα του Ισραήλ να προχωρήσει με τους όρους που έχουν προσφερθεί τώρα στη Χαμάς», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ είναι αφοσιωμένοι «στην εφαρμογή της πλήρους συμφωνίας».

Ωστόσο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «άδειασε» τον Αμερικανό πρόεδρο χθες, κάνοντας λόγο για μερική και όχι πλήρη κατάπαυση του πυρός.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στο έδαφος δεν έχει αλλάξει, καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους βομβαρδισμούς σε νότια και κεντρική Γάζα, ενώ υπάρχουν αναφορές για συγκρούσεις με Παλαιστίνιους μαχητές σε όλη τη Ράφα.

Άλλοι τέσσερις όμηροι θεωρούνται και επισήμως νεκροί με τις οικογένειες τους να χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση των IDF «ντροπή» και να ζητούν να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τη Χαμάς.

Δείτε live

10:35 Ηνωμένα Έθνη: Η «οδυνηρή» κατάσταση στη Γάζα «υπενθυμίζει σκληρά» το ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης

Ο Το Βένεσλαντ, ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι επισκέφθηκε χθες την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και έγινε μάρτυρας των «καταστροφικών επιπτώσεων των εχθροπραξιών».

«Οι σκηνές της καταστροφής και του πόνου των ανθρώπων είναι συγκλονιστικές», δήλωσε. «Και είναι σαφές ότι απαιτείται επείγουσα δράση για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε.

Ο Βένεσλαντ δήλωσε επίσης ότι επισκέφθηκε το νοσοκομείο αλ-Άμαλ στη Χαν Γιουνίς και συναντήθηκε με αξιωματούχους για να συζητήσει τρόπους αντιμετώπισης των άμεσων αναγκών του πληθυσμού.

«Αυτό που είδα στη Γάζα είναι μια σκληρή υπενθύμιση του ανθρώπινου κόστους της σύγκρουσης», είπε, προσθέτοντας ότι η πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η σχετική ανάρτηση στο Χ:

 

10:25 Δήμος Σαφέντ στο βόρειο Ισραήλ: Πυρκαγιά ξέσπασε στο δάσος Μπιρίγια λόγω θραύσματος

Ο δήμος της πόλης Σαφέντ στο βόρειο Ισραήλ δήλωσε ότι θραύσματα προκάλεσαν πυρκαγιά στο κοντινό δάσος Μπιρίγια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ομάδες διάσωσης επιχειρούν στην περιοχή μαζί με τις δυνάμεις ασφαλείας.

10:19 Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας ανάρτησε φωτογραφία από γκράφιτι στη Θεσσσαλονίκη

«Free Palestine», γράφει τοίχος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει διακοσμηθεί με γκράφιτι.

Τη φωτογραφία ανάρτηση ο λογαριασμός της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας στο Facebook:

10:13 Οι γιατροί στη Γάζα λένε ότι ο πόλεμος έχει οδηγήσει σε αύξηση των αποβολών

Οι γιατροί στη Γάζα λένε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ οδηγεί σε ανησυχητική αύξηση των αποβολών. Λένε ότι έως και δέκα ασθενείς χάνουν τα αγέννητα παιδιά τους κάθε μέρα στον πολιορκημένο θύλακα, σε σύγκριση με μία ή δύο πριν από τον πόλεμο.

Υπολογίζεται ότι 60.000 γυναίκες στη Γάζα είναι έγκυες, αλλά η φρίκη του πολέμου, ο υποσιτισμός και η έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης επιδεινώνουν την κατάστασή τους.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του Al Jazeera:

10:03 Οι αντάρτες Χούθι θάβουν τους μαχητές τους που σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της Βρετανίας

Οι υεμενίτες αντάρτες Χούθι έθαψαν χθες Δευτέρα πάνω από δέκα μαχητές τους οι οποίοι σκοτώθηκαν, κατ’ αυτούς, στους αμερικανοβρετανικούς βομβαρδισμούς που εξαπολύθηκαν την Παρασκευή σε διάφορες τοποθεσίες της Υεμένης, με τις επίσημες κρατικές κηδείες να οργανώνονται στην πρωτεύουσα της χώρας Σανάα.

Με απολογισμό θυμάτων που ανήλθε σε 16 νεκρούς, οι βομβαρδισμοί αυτοί συγκαταλέγονται στους πιο φονικούς αφότου οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας άρχισαν τον Ιανουάριο να πλήττουν εγκαταστάσεις των προσκείμενων στο Ιράν ανταρτών ώστε, κατά την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, να προληφθούν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό ένοπλο κίνημα Ανσάρ Αλλάχ («Υποστηρικτές του Θεού»), πιο γνωστό με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, των Χούθι, έχει εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και drones, αρχικά εναντίον εμπορικών, κατόπιν και πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, τονίζοντας πως δρα σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, με φόντο τον πόλεμο του Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Σανάα, κηδεύτηκαν πάνω από δέκα μαχητές στην πρωτεύουσα της Υεμένης, την οποία ελέγχουν οι Χούθι, ανάμεσά τους εννιά μέλη της ναυτικής δύναμης του κινήματος.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο τζαμί Ας Σάαμπ, ορισμένοι με φωτογραφίες των νεκρών στα χέρια, ενώ ένστολοι μαχητές των Χούθι κουβάλαγαν τα φέρετρα.

Δεν θα ξεχάσουμε τι κάνατε στη Γάζα και την Υεμένη

«Το μήνυμά μου στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ (…) και σε όσους συντονίζονται μαζί τους είναι πως δεν θα ξεχάσουμε τι κάνατε στη Γάζα και στην Υεμένη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμεντ Αμπντουλατίφ, συγγενής μαχητή που σκοτώθηκε.

«Δεν θα ξεχάσουμε πόσες γυναίκες και πόσα παιδιά σκοτώσατε», πρόσθεσε.

Την επιχείρηση επιβεβαίωσε την Παρασκευή μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), διευκρινίζοντας πως αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Βρετανίας έπληξαν «13 στόχους», εγκαταστάσεις των ανταρτών.

Παρά τους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεών τους από τα μέσα Ιανουαρίου, οι Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, λένε πως συνεχίζουν να βάζουν στο στόχαστρο πλοία που πάνε σε ισραηλινά λιμάνια, καθώς και αμερικανικά και βρετανικά πλοία.

Την Παρασκευή, οι σιίτες αντάρτες απείλησαν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις επιθέσεις τους σε αντίποινα για τους νέους βομβαρδισμούς.

«Δεν υποχωρούμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμαντ αλ Μπάσρι, αξιωματούχος στην πόλη Χοντάιντα, που ελέγχεται επίσης από τους αντάρτες, κατά τη διάρκεια των τελετών.

«Λέμε στους Αμερικανούς πως όχι μόνο επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να ανταποδώσουμε (…) η ανταπόδοσή μας έρχεται».

Τον Φεβρουάριο, οι Χούθι τέλεσαν άλλες κηδείες 17 μαχητών τους οι οποίοι επίσης σκοτώθηκαν, κατ’ αυτούς, σε αμερικανοβρετανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

09:53 Μικροί Παλαιστίνιοι τραυματίες μετά από ισραηλινή επίθεση

Μικροί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν μετά τον βομβαρδισμό σπιτιών στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ, στο κέντρο της Γάζας.

Δείτε σχετικό βίντεο:

 

09:44 Τουλάχιστον 45 νεκροί Παλαιστίνιοι στις τελευταίες 24 ώρες στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει τουλάχιστον 45 άτομα τις τελευταίες 24 ώρες σε επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ αυτών:

  • Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση σε σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ στο κέντρο της Γάζας
  • Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χτύπημα σε σπίτι στη συνοικία Νταράτζ της πόλης της Γάζας, στη βόρεια Γάζα
  • Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα
  • Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Ράφα, στη νότια Γάζα.

09:35 Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στην κεντρική Γάζα

Φωτογραφίες που δημοσιεύει το Quds News Network δείχνουν τι συνέβη στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ στην κεντρική Γάζα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών.

Οι εικόνες συγκλονίζουν.

 

09:25 Η Oxfam λέει ότι το Ισραήλ παρεμποδίζει τη βοήθεια στη Γάζα, αυξάνοντας τον κίνδυνο λιμού

Το Ισραήλ καθιστά «πρακτικά αδύνατο για τις οργανώσεις παροχής βοήθειας να προσεγγίσουν παγιδευμένους, πεινασμένους πολίτες» στη Γάζα, αυξάνοντας τον κίνδυνο λιμού στον πολιορκημένο θύλακα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση βοήθειας Oxfam.

Η Oxfam δήλωσε ότι οι ομάδες βοήθειας αγωνίζονται να συλλέξουν τη βοήθεια που παραδίδεται μέσω του Καρέμ Αμπού Σάλεμ (ή Κερέμ Σαλόμ), του μοναδικού περάσματος που παραμένει ανοιχτό, λόγω των «μεγάλων καθυστερήσεων στην ισραηλινή έγκριση» και των «εξαιρετικά επικίνδυνων» συνθηκών που επικρατούν στην πλευρά της Γάζας.

«Όταν η πείνα στοιχίσει πολλές ακόμη ζωές, κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί τις τρομακτικές επιπτώσεις της σκόπιμης, παράνομης και σκληρής παρεμπόδισης της βοήθειας από το Ισραήλ», δήλωσε η διευθύντρια της Oxfam για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Σάλι Άμπι Χαλίλ.

«Μέχρι να κηρυχθεί λιμός, θα είναι πολύ αργά», πρόσθεσε η ίδια.

Μικρός Παλαιστίνιος σέρνει αυτοσχέδιο τρέιλερ στην πόλη της Γάζας.

09:20 Είναι το Ισραήλ οι σύγχρονοι σταυροφόροι; Ο φόβος για παρόμοιο τέλος

Μία συνήθης κατηγορία σε βάρος του Ισραήλ που διατυπώνεται κατά κύριο λόγο στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο είναι ότι είναι οι σταυροφόροι της εποχής μας, κάτι που οι ίδιοι οι Ισραηλινοί απορρίπτουν με αγανάκτηση.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

09:15 Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να επιβάλλουν αποκλεισμό της Ιεριχούς

Για δεύτερη συνεχή ημέρα, οι ισραηλινές δυνάμεις επέβαλαν αποκλεισμό στην Ιεριχώ, πόλης της Δυτικής Όχθης, του μοναδικού σημείου πρόσβασης στη γέφυρα Αλένμπι που περνάει στην Ιορδανία.

Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, τα ισραηλινά στρατεύματα εγκατέστησαν στρατιωτικά σημεία ελέγχου καθώς και διάφορα άλλα οδοφράγματα στα σημεία εισόδου στην Ιεριχώ.

Το Wafa ανέφερε επίσης ότι οι στρατιώτες σταματούν και ερευνούν τα αυτοκίνητα των Παλαιστινίων, ενώ εμποδίζουν επίσης τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πόλη.

09:10 Σειρήνες ακούγονται στο βόρειο Ισραήλ

Σειρήνες ακούγονται στο βόρειο Ισραήλ, οι οποίες προειδοποιούν για διείσδυση εχθρικού αεροσκάφους.

09:09 Πρώην Ισραηλινός πρωθυπουργός: Το βόρειο Ισραήλ «φλέγεται»

Ο Ναφτάλι Μπένετ, δεξιός Ισραηλινός πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός, επέκρινε τους χειρισμούς της ισραηλινής κυβέρνησης σχετικά με τις πυρκαγιές που καίνε στο βόρειο Ισραήλ και προκλήθηκαν από πυρά πυραύλων της Χεζμπολάχ.

«Η φωτιά εξαπλώνεται» και «πρέπει να σώσουμε τον βορρά», δήλωσε ο Μπένετ σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Χ, όπου χαρακτήρισε «βαριές» τις διασυνοριακές επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ.

 

«Μέρη που ήταν ακμάζοντα και όμορφα έχουν γίνει πόλεις ερειπίων», πρόσθεσε ο Μπένετ, υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν λόγω των εκκενώσεων «σχεδιάζουν ήδη τη ζωή τους αλλού».

09:00 Το Ισραήλ αρνείται ότι ο Νετανιάχου θα μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 13 Ιουνίου

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου διέψευσε δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία θα μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 13 Ιουνίου, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς.

Το γραφείο του Νετανιάχου δήλωσε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι η ημερομηνία της ομιλίας του στο Κογκρέσο «δεν έχει οριστικοποιηθεί», αλλά δεν θα γίνει στις 13 Ιουνίου, επειδή συμπίπτει με εβραϊκή αργία.

Η ημερομηνία είχε αναφερθεί από το Punchbowl News και το Politico.

Οι εικασίες σχετικά με την επίσκεψη έρχονται με τον Νετανιάχου να αντιμετωπίζει έντονη κριτική για τον απολογισμό των νεκρών αμάχων στον πόλεμο στη Γάζα.

Οι τέσσερις ηγέτες των κομμάτων της Βουλής και της Γερουσίας ζήτησαν από τον Νετανιάχου την περασμένη εβδομάδα να μιλήσει ενώπιον κοινής συνεδρίασης του Κογκρέσου σε επιστολή τους, με την οποία εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους προς το Ισραήλ «στον αγώνα σας κατά της τρομοκρατίας, ειδικά καθώς η Χαμάς συνεχίζει να κρατά αιχμάλωτους Αμερικανούς και Ισραηλινούς πολίτες».

08:50 Ο Μπεν-Γκβιρ θα συμμετέχει σε πορεία υπερεθνικιστών στην Ιερουσαλήμ – «Να τους χτυπήσουμε εκεί που είναι σημαντικό για αυτούς»

Ο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ δήλωσε ενόψει της πορείας με σημαίες για την Ημέρα της Ιερουσαλήμ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Πύλη της Δαμασκού και στη μουσουλμανική συνοικία ότι «πρέπει να τους χτυπήσουμε εκεί που είναι πιο σημαντικό γι’ αυτούς».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού, ο ακροδεξιός υπουργός δήλωσε: «Κάθε χρόνο έλεγαν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, ότι δεν είναι κατάλληλο. Αντιθέτως, όταν υποχωρείς, παίρνεις την 7η Οκτωβρίου. Θα διαδηλώσουμε αύριο στην Πύλη της Δαμασκού και θα πάμε στο Όρος του Ναού, σε πείσμα τους. Πρέπει να τους χτυπήσουμε εκεί που είναι πιο σημαντικό γι’ αυτούς και να πάμε και να πούμε ότι το Όρος του Ναού και η Ιερουσαλήμ είναι δικά μας. Αν θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ως ιδιοκτήτες, οι εχθροί μας θα μας σεβαστούν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Μπεν-Γκβιρ πρότεινε να σταματήσει το Ισραήλ την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα για έναν ή δύο μήνες. Ο υπουργός εξήγησε ότι «υπάρχουν πράγματα που δεν έχουμε κάνει ακόμα, όπως να σταματήσουμε το αέριο, να τους πούμε ‘όχι άλλη ανθρωπιστική βοήθεια’, δεν το έχουμε κάνει αυτό. Ας το κάνουμε για ένα ή δύο μήνες, να τους δούμε τότε».

Ο Μπεν-Γκβιρ πρόσθεσε ότι θέλει οι επιχειρήσεις στα βόρεια σύνορα να είναι υπό την εποπτεία του. «Αν με άφηναν να είμαι υπεύθυνος για τα αεροσκάφη, τους πυραύλους, όλα όσα συμβαίνουν στον βορρά, η Χεζμπολάχ θα μάθαινε πώς αντιδρά το Ισραήλ», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει μια κατάσταση που να καταστρέφουν ένα τμήμα της χώρας μας και εμείς να μην απαντάμε».

Δείτε σχετική ανάρτηση:

 

08:42 Επιχείρηση «ASPIDES»: Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» επιστρέφει, η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» ετοιμάζεται να αναχωρήσει

Σε ελληνικά νερά επιστρέφει η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» που έχει ήδη συμπληρώσει τρεις μήνες στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της συμμετοχής στην επιχείρηση «ASPIDES».

08:37 Ο πρόεδρος του Καζακστάν λέει ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα βρίσκεται κοντά σε «καταστροφικά» επίπεδα

Ο πρόεδρος του Καζακστάν, Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγιεφ δήλωσε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα «πλησιάζει σε καταστροφικά επίπεδα» και ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή προκαλεί «σοβαρή ανησυχία».

«Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί έχουν χαρακτηρίσει την ανθρωπιστική κατάσταση στην Παλαιστίνη απαράδεκτη», δήλωσε ο Τοκάγιεφ κατά τη διάρκεια συνάντησης με κράτη μέλη του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας τη Δευτέρα στη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν, το Αλμάτι.

08:30 IDF: Δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη αφού σχεδίαζαν επίθεση με πυροβολισμούς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στην πόλη Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης, αφού πλησίασαν το διαχωριστικό φράγμα με σκοπό να πυροβολήσουν τις παρακείμενες ισραηλινές κοινότητες.

«Οι δύο σκοτώθηκαν σε ενέδρα των IDF», ανέφερε η στρατιωτική ανακοίνωση, «και οι στρατιώτες κατάσχεσαν τα όπλα που σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν οι τρομοκράτες».

Πηγή φωτογραφίας: Wafa

Το Wafa αναφέρει ότι μια πηγή ασφαλείας επιβεβαίωσε τη δολοφονία δύο Παλαιστινίων, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι Άμπντελ-Φατάχ Σαλαχαντίν Τζαμπάρα και Άχμεντ Μουσταφά Ρατζάμπ, και οι δύο από τον προσφυγικό καταυλισμό Τουλκαρέμ. Οι ισραηλινές δυνάμεις κράτησαν τα πτώματα των δύο δολοφονημένων Παλαιστινίων.

Η Ταξιαρχία Τουλκαρέμ των Ταξιαρχιών του Αλ-Άκσα ανέφερε ότι δύο μέλη της σκοτώθηκαν ενώ πυροβολούσαν κοντά στην πόλη Νιτζανέι Οζ του κεντρικού Ισραήλ.

08:20 Μια σύντομη σύνοψη των τελευταίων εξελίξεων

  • Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα σπίτι στη συνοικία Νταράτζ της πόλης της Γάζας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa
  • Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους κοντά στην Τουλκαρέμ, υποστηρίζοντας ότι επιχειρούσαν να πραγματοποιήσουν «επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον ισραηλινών οικισμών»
  • Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τους βομβαρδισμούς στο βόρειο Ισραήλ και τον νότιο Λίβανο, καθώς το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν διασυνοριακά πυρά εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών
  • Οι ΗΠΑ κάλεσαν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να στηρίξουν μια νέα πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν «για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα μέσω κατάπαυσης του πυρός και μιας συμφωνίας για τους ομήρους».
  • Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ αναγνώρισε ότι υπάρχουν «ορισμένοι άνθρωποι» στην κυβέρνηση του Ισραήλ που «πιθανώς δεν θα έβλεπαν με καλό μάτι» τη νέα συμφωνία εκεχειρίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

08:15 Οι ΗΠΑ εντείνουν την πίεση σε Ισραήλ, Χαμάς για τη συμφωνία εκεχειρίας – Ζητούν την υποστήριξη του ΟΗΕ

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα, 242η ημέρα του πολέμου, τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε για όσα προηγήθηκαν εδώ

Ειδήσεις Σήμερα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας