Ουκρανοί βομβάρδισαν ανθρωπιστικούς διαδρόμους στις κατευθύνσεις Χάρκοβο και Ζαπορόζιε

731

«Οι μαχητές των εδαφικών ταγμάτων πυροβόλησαν από φορητά όπλα και όλμους στις κατευθύνσεις Χάρκοβο και Ζαπορόζιε, εμποδίζοντας έτσι την εκκένωση των πολιτών από τους αποκλεισμένους οικισμούς».

Η ρωσική πλευρά, μέσω αντικειμενικού ελέγχου, κατέγραψε ότι οι μαχητές της εδαφικής άμυνας πυροβόλησαν κατά ανθρωπιστικών διαδρόμων στις κατευθύνσεις Kharkiv και Zaporozhye.

«Τα μέσα αντικειμενικού ελέγχου κατέγραψαν παραβιάσεις στους χώρους ανοιχτών ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Οι μαχητές των εδαφικών ταγμάτων πυροβόλησαν από φορητά όπλα και όλμους στις κατευθύνσεις Kharkiv και Zaporozhye, εμποδίζοντας έτσι την εκκένωση των πολιτών από τους αποκλεισμένους οικισμούς» .

– δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ο οποίος ηγείται επίσης του διατμηματικού αρχηγείου συντονισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την ανθρωπιστική απάντηση.

Τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι σχηματισμοί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ τηρούν αυστηρά το καθεστώς της σιωπής.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση το συντομότερο δυνατό και να εξασφαλίσει την ασφαλή εκκένωση των αμάχων.

«Από τους δέκα ανθρωπιστικούς διαδρόμους που έχει δηλώσει η ουκρανική πλευρά για την τρέχουσα ημέρα στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Donetsk και Kherson, για άλλη μια φορά δεν υπάρχει ούτε ένας προς την κατεύθυνση της Ρωσίας», σημείωσε ο στρατηγός.

Ο Μιζίντσεφ είπε ότι η Ρωσία λαμβάνει μια ολόκληρη σειρά ολοκληρωμένων μέτρων για να εξασφαλίσει την πολιτική ναυσιπλοΐα στα ύδατα της Μαύρης, της Αζοφικής και της Μεσογείου.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καθημερινά από τις 08:00 έως τις 19:00 ανοίγουν έναν θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο, ο οποίος είναι μια ασφαλής λωρίδα σε νοτιοδυτική κατεύθυνση από την χωρική θάλασσα της Ουκρανίας με μήκος 80 και πλάτος 3 ναυτικά μίλια. .

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε 15 λεπτά στα διεθνή κανάλια Νο. 14 και 16 ραδιοεπικοινωνιών VHF, το ρωσικό ναυτικό μεταδίδει μηνύματα στα αγγλικά και τα ρωσικά που περιέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για τη λειτουργία του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας