NATO: Αναπτύσσουμε δυνάμεις στην Ανατ. Πτέρυγα-Δεν στέλνουμε στρατό στην Ουκρανία

667
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει περαιτέρω δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα του, διαμηνύοντας εν τω μεταξύ ότι δεν σχεδιάζει να στείλει στρατό στην Ουκρανία.
Ενισχύει τις «αμυντικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις» του το ΝΑΤΟ, στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία και την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στο Ντονμπάς.
Συγκεκριμένα, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την ανάπτυξη «περαιτέρω αμυντικών χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων» στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας και την αύξηση της ετοιμότητας όλων των δυνάμεών του για «να ανταποκριθούν σε όλα τα ενδεχόμενα».
«Οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια και θα έχουν γεωστρατηγικές συνέπειες. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την άμυνα όλων των Συμμάχων» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Συμμαχίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι στην Ουκρανία δεν υπάρχουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ, ενώ δεν υπάρχουν και σχετικά σχέδια αποστολής στρατού στη χώρα.
«Δεν υπάρχει καθόλου στρατός του ΝΑΤΟ μέσα στην Ουκρανία. Το έχουμε καταστήσει σαφές ότυι δεν έχουμε σχέδια και πρόθεση να αναπτύξουμε στρατό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.
Το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε την επιχείρηση της Ρωσίας «μια τρομακτική επίθεση στην Ουκρανία, η οποία είναι εντελώς αδικαιολόγητη και απρόκλητη».

«Η Ρωσία θα πληρώσει πολύ βαρύ οικονομικό και πολιτικό τίμημα. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να συντονίζεται στενά με τα συσχετιζόμενα μέρη και άλλους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η ΕΕ αναμένεται να συζητήσει σήμερα το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
Αυτά, καθώς νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, με στόχο να προστατέψει τους κατοίκους του Ντονμπάς, εν μέσω της κλιμακούμενης κατάστασης στην περιοχή και μετά από αίτημα από Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ για ρωσική βοήθεια.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα ακριβείας για να κατασταλούν οι ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές, τονίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν στοχεύουν πόλεις και ότι δεν απειλείται ο άμαχος πληθυσμός της Ουκρανίας.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε διάγγελμά του, υπογράμμισε ότι με την επιχείρηση επιδιώκεται να μπει τέλος στην αιματοχυσία που διαπράττονταν από τις δυνάμεις του Κιέβου, εδώ και οχτώ χρόνια στο Ντονμπάς, και στόχο έχει την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο σε όλη την Ουκρανία, καταθέτοντας νομοσχέδιο για γενική επιστράτευση, ζητώντας από όλους όσοι επιθυμούν να προστατεύσουν τη χώρα να πάρουν τα όπλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας