50 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προχωρούν σε απολύσεις 77.780 εργαζομένων

379
ιδρύματα

Την εξοικονόμηση δαπανών και τα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής πληρώνουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ανά την υφήλιο, καθώς οι διοικήσεις τους επιδίδονται στο μεγαλύτερο γύρο περικοπών εργατικού δυναμικού της τελευταίας τετραετίας. Οι τράπεζες σε Ευρώπη και Αμερική έχουν ανακοινώσει τις περισσότερες απολύσεις.

Φέτος, περισσότερα από 50 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο ανακοίνωσαν σχέδια για την κατάργηση 77.780 θέσεων εργασίας, τον μεγαλύτερο αριθμό από το 2015, τότε που είχαν χαθεί 91.448 θέσεις από τον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο, όπως προκύπτει από υπολογισμούς του Bloomberg, συγκεντρώνοντας στοιχεία από τις ίδιες τις εταιρείες και εργατικά συνδικάτα. Οι τράπεζες στην Ευρώπη αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 62% του συνόλου, έχοντας καταργήσει 63.611 θέσεις εργασίας.

Ο απολογισμός του 2019 ανεβάζει το σύνολο των θέσεων που έχουν χαθεί στη διάρκεια της τελευταίας εξαετίας σε περισσότερες από 425.000 στον τραπεζικό κλάδο. Στην πραγματικότητα, ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος, καθώς αρκετές τράπεζες καταργούν προσωπικό χωρίς να γνωστοποιούν τα σχέδιά τους.

Η Morgan Stanley αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που ανακοινώνει απολύσεις, μειώνοντας το εργατικό της δυναμικό κατά 1.500 θέσεις, σύμφωνα με πηγές του BBG. Οι τράπεζες στη Βόρεια Αμερική έχουν καταργήσει συνολικά 7.669 θέσεις εργασίας το 2019.

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, σχεδιάζει τις περισσότερες απολύσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών, με σχέδια για κατάργηση 18.000 θέσεων έως το 2022, καθώς περιορίζει τις δραστηριότητες investment banking και διότι ο γερμανικός τραπεζικός κλάδος είναι περισσότερο εκτεθειμένος στα αρνητικά επιτόκια έναντι των υπολοίπων ανταγωνιστών της Ευρώπης. Ακολουθεί η UniCredit, με σχέδια για 8.000 απολύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας