48% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Biden δεν είναι «διανοητικά ικανός»

352
των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Biden

Σε επιστολή, που υπογράφεται από 37 Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του το μέλος του Κογκρέσου και γιατρός Ronny Jackson ζητεί να υποβληθεί σε τεστ ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι διανοητικά ικανός για να ηγείται των ΗΠΑ.
«Οι συνάδελφοί μου και εγώ ζητάμε και πάλι από τον Πρόεδρο Biden να υποβληθεί αμέσως σε επίσημο διανοητικό test», είπε ο Jackson,
«Ως πρώην γιατρός τριών προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωρίζω τι χρειάζεται διανοητικά και σωματικά για να εκτελεί κάποιος τα καθήκοντα του Ανώτατου Διοικητή και του Αρχηγού Κράτους», είπε ο Jackson ο οποίος υπηρέτησε ως γιατρός του Λευκού Οίκου σε πρώην Προέδρους. George Bush, Barack Obama και Donald Trump.
Το αίτημα του Jackson αποκτά μεγαλύτερη σημασίας δεδομένης της τελευταίας εμφάνισης Biden.
«Ο Joe Biden έχει αποδείξει συνεχώς σε μένα και στον κόσμο ότι κάτι δεν πάει καλά.
Ο αμερικανικός λαός αξίζει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη γνωστική ικανότητα του προέδρου του», είπε.
Δεν είναι μόνος στις ανησυχίες του o καθώς πρόσφατη δημοσκόπηση του Politico διαπίστωσε ότι το 48% των Αμερικανών πιστεύει πως ο πρόεδρος δεν είναι «διανοητικά ικανός» για το αξίωμα.

Σε σύγχυση

Tο θέμα ήταν στην επικαιρότητα και τον Ιανουάριο 2022 όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε συγχυσμένος καθ΄όλη τη διάρκεια συνέντευξης στο ABC καθώς συνέχεε επανειλημμένα τις εξετάσεις για Covid (self tests) με τα αντιιικά χάπια.
Το είχε παρατηρήσει και ο ανταποκριτής του CNN στο σχόλιό του.
Το σχόλιο έγινε σε σχέση με την 20λεπτη συνέντευξη του Biden στο ABC, στην οποία ο πρόεδρος προσπάθησε να υπερασπιστεί την απάντησή του στην πανδημία και τις καταγγελίες ότι οι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη περίμεναν στην ουρά για πέντε ώρες για να λάβουν self test
Ο Biden αναφέρθηκε επανειλημμένα στα 500 εκατομμύρια tests που είχαν παραγγελθεί ως… «χάπια», συγχέοντάς τα με το νέο φάρμακο της Pfizer, το οποίο εγκρίθηκε ομοσπονδιακά την ίδια ημέρα.

CNN: Ο Biden φαίνεται μπερδεμένος

Εξάλλου και το φίλα προσκείμενο στους Δημοκρατικούς CNN θέτει ερωτήματα για τη διανοητική κατάσταση του Biden
«Επανειλημμένα καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης – ο Πρόεδρος Biden φαίνεται να μην είναι καλά και μπέρδευε το μισό δισεκατομμύριο self test που παραγγέλθηκαν με μισό δισεκατομμύριο χάπια», δήλωσε ο Jeff Zeleny, ο επικεφαλής ανταποκριτής του CNN για εθνικά θέματα.
Στη συνέντευξή του o Biden ρωτήθηκε, πώς η κυβέρνηση απέτυχε να δει την έλευση της παραλλαγής Omicron και γέλασε:
«Γιατί καταλάβαμε λάθος;» απάντησε ο πρόεδρος.
«Κανείς δεν την είδε να έρχεται. Κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ποιος την είδε να έρχεται;», διερωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας