150.000 Ρώσοι μπήκαν Ντονέτσκ με 300 νέα(!) άρματα–Στο φουλ ρωσική βιομηχανία

2754

Αιφνιδιασμός σε ΝΑΤΟ-Ουκρανία

Με άσχημους οιωνούς ξεκίνησε ο Δεκέμβριος για την Ουκρανία καθώς ο ρωσικός Στρατός ετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις. 200 υπερσύγχρονα άρματα μάχης Τ-90Μ έφτασαν στο Λουγκάνσκ για τον ρωσικό Στρατό μαζί με εκατοντάδες άλλα αναβαθμισμένα T-72B3M ή αλλιώς Τ-72Β4!

Συνολικά υπολογίζεται ότι παραδόθηκαν στον ρωσικό Στρατό 300 άρματα μάχης!

Τα 200 Τ-90Μ είναι καινούρια άρματα μάχης που μόλις βγήκαν από το εργοστάσιο της Uralvagonzavod!

Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν από τις δυτικές κυρώσεις στο βαθμό που ανέμεναν Ουκρανοί και ΝΑΤΟ αλλά προχωρούν κανονικά στην κατασκευή νέων μονάδων.

Μαζί με τα Τ-90Μ το ρωσικό εργοστάσιο Uralvagonzavod δημοσίευσε και βίντεο με άρματα μάχης 72B4 (μοντέλο 2022) που αναχωρούν για παράδοση στο ρωσικό Στρατό!

Μόνο σε μία ρωσική φάλαγγα με κατεύθυνση το Ντονέτσκ εντοπίστηκαν 40 τεθωρακισμένα και άρματα μάχης όπως BMPT Terminator και T-80BV. Αργότερα, η Rostec δημοσίευσε βίντεο από το Uralvagonzavod, με την παραγωγή των  BMPT “Terminator”. Τα ρωσικά εργοστάσια δουλεύουν πλέον με τριπλοβάρδιες.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και οι Βρετανοί.

“Το Κρεμλίνο αποφάσισε να αυξήσει την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού για τον ρωσικό στρατό και να μειώσει τις εξαγωγές όπλων. Σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Ρωσική Ομοσπονδία συσσωρεύει δυνάμεις για την ενεργό στρατιωτική φάση στην Ουκρανία το 2023.

Ο Β.Πούτιν επιβεβαίωσε σήμερα πως οι 150.000 έφεδροι μεταφέρθηκαν στην ζώνη των συγκρούσεων. Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος:

«Από τους 300.000 κινητοποιημένους, μόνο oι 150.000 βρίσκονται στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, εκ των οποίων οι 77.000 βρίσκονται σε μονάδες μάχης και οι υπόλοιποι βρίσκονται στη δεύτερη ή τρίτη γραμμή ή υποβάλλονται σε πρόσθετη εκπαίδευση.

Άλλοι 150.000 εξακολουθούν να βρίσκονται σε πεδία εκπαίδευσης και σε κέντρα εκπαίδευσης – αυτή είναι η λεγόμενη εφεδρεία μάχης».

Bέβαια ο Ρώσος πρόεδρος διέψευσε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σ.Σοιγκού ο οποίος είχε τονίσει ότι δεν θα μεταβεί κανείς επίστρατος σε μάχιμες μονάδες.

Δείτε βίντεο με τους Ρώσους εφέδρους

200 σύγχρονα άρματα μάχης T-90M μπήκαν στο Ντονέτσκ!

Ο ρωσικός στρατός έλαβε νέα άρματα μάχης T-90M τα οποία θα ενισχύσουν τις υπάρχουσες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μια παρτίδα των τελευταίων ρωσικών αρμάτων μάχης T-90M “Proryv” συγκεντρώθηκε στο Uralvagonzavod στο Nizhny Tagil. Τα άρματα μάχης είναι εξοπλισμένα με ένα έξυπνο σύστημα προστασίας έναντι των αμερικανικών αντιαρματικών πυραύλων Javelin. Όταν εντοπίζεται ο πύραυλος, το άρμα θα γυρίσει αυτόματα τον πυργίσκο προς τον εχθρό.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, τα νέα άρματα μάχης μπορούν να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο όχι μόνο στη διατήρηση της αμυντικής γραμμής αλλά και στη διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων.

Οι Ρώσοι τονίζουν πως τα άρματα μάχης έφτασαν στην ώρα τους. Λόγω του φθινοπωρινού καιρού, η χρήση αρμάτων μάχης τις τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολη. Ωστόσο, με την έναρξη του κρύου καιρού, το έδαφος θα παγώσει και τα άρματα μάχης θα επιχειρούν κανονικά.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές,  οι παραδόσεις σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού στον ρωσικό Στρατό θα συνεχιστούν στο εγγύς μέλλον.

Μεταφορά νέων T-72B4 στο Ντονέτσκ

Εκτός από τα Τ-90Μ οι Ρώσοι μεταφέρουν στο Ντονέτσκ αναβαθμισμένα άρματα μάχης T-72B3M, τα οποία εγκατέλειψαν πρόσφατα τα εργοστάσια της Uralvagonzavod. Τα άρματα αυτά είναι εξοπλισμένα με βελτιωμένη προστασία σύμφωνα με τα πρότυπα των πιο σύγχρονων T-90M.

Το νέο πακέτο αναβάθμισης των T-72B3, αύξησε σημαντικά το επίπεδο προστασίας του άρματος. Οι μεγαλύτερες αλλαγές έγιναν στην πλαϊνή θωράκιση. Υπάρχει επίσης νέο πλέγμα κάτω από τον πυργίσκο του άρματος και χειροβομβίδες καπνού.

Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση του άρματος μάχης, το οποίο θα ονομάζεται T-72B4 ή T-72B3M2, μοιάζει με το T-90M.

Είναι προφανές ότι οι αλλαγές στο σχέδιο έγιναν με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την διάρκεια του πολέμου. Η πρόσθετη προστασία θα αυξήσει σημαντικά τη δυνατότητα επιβίωσης του T-72B3M σε μάχες στη γραμμή επαφής.

Εάν το πακέτο αναβάθμισης αποδειχθεί αποτελεσματικό, τότε η Ρωσία θα μπορέσει να το εγκαταστήσει γρήγορα σε περισσότερα από χίλια άρματα μάχης T-72. Αν τα άρματα αυτά προσεγγίσουν σε επιδόσεις το T-90M, τότε ο ρωσικός Στρατός θα αποκτήσει πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.

Δείτε βίντεο με την αποστολή Τ-72Β4 στις ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στην Ουκρανία

Βίντεο: Ρωσική φάλαγγα με BMPT Terminator, T-80 στο δρόμο για Ντονέτσκ

Βίντεο: Ετοιμάζονται νέες παρτίδες ΒΜPT Terminator για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δείτε εικόνες από τις μεταφορές ρωσικών δυνάμεων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας