Χαμενεΐ: Κανένας διάλογος με τις ΗΠΑ

914
χαμενεΐ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ επανέλαβε χθες την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε διάλογο με την Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της ομιλίας που εκφώνησε για τη σημερινή 40ή επέτειο από την κατάληψη της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Τεχεράνη και την ομηρία Αμερικανών διπλωματών.

«Η σταθερή αντίθεση στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα από τα σημαντικά εργαλεία που διαθέτει το Ιράν για να τις αποτρέψει να εισέλθουν στην αγαπημένη μας χώρα», δήλωσε ο Χαμενεΐ στην ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στα περσικά στον επίσημο λογαριασμό του στο «Twitter».

«Όσοι βλέπουν στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες την επίλυση όλων των προβλημάτων κάνουν σίγουρα λάθος, η συζήτηση με τους Αμερικανούς δεν θα οδηγήσει πουθενά, καθώς θεωρείται δεδομένο εκ των προτέρων και αναμφισβήτητο ότι αυτό δεν θα αποφέρει τίποτε σε ανταπόδοση», δήλωσε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Ταυτόχρονα ο Χαμενεΐ απέρριψε και τις προσπάθειες του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προωθήσει τις συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

«Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος λέει ότι μια συνάντηση θα επιλύσει όλα τα προβλήματα μεταξύ της Τεχεράνης και της Αμερικής, είναι είτε αφελής είτε συνεργός της Αμερικής», ανέφερε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας