Φιάσκο ΕΕ: Ισχυροποιεί την Aeroflot το αεροπορικό εμπάργκο κατά Λευκορωσίας

432

Μπούμερανγκ γυρίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η παράλογη απόφαση να απαγορέψει τις πτήσεις πάνω από τη Λευκορωσία, μετά τη σύλληψη από τις λευκορωσικές αρχές του μέλους νεοναζιστικών παραστρατιωτικών οργανώσεων Ρόμαν Προτάσεβιτς, καθώς  η Μόσχα αρνήθηκε να υποδεχθεί δύο ευρωπαϊκές πτήσεις που θα παράκαμπταν τη Λευκορωσία. 

Συγκεκριμένα, η Μόσχα δεν επέτρεψε χθες σε πτήση της Air France το Παρίσι προς τη Μόσχα την Πέμπτη. Η γαλλική εταιρία ακύρωσε την Πέμπτη αφού καθυστέρησε την προηγούμενη μέρα και αργότερα ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή επίσης δεν θα πραγματοποιήσει πτήσεις. Η Air France εξυπηρέτησε τους επιβάτες της μέσω της κρατικής αεροπορικής εταιρίας της Ρωσίας Aeroflot.

Οι Αυστριακές Αερογραμμές επίσης, ακύρωσαν πτήση από τη Βιέννη αφού οι ρωσικές αρχές δεν ενέκριναν προσαρμογές στο σχέδιο πτήσης.

Αν συνεχίσει αυτός ο ανούσιος αποκλεισμός, οι μόνες ευρωπαϊκές εταιρίες που θα μπορούν να πετάξουν προς Ρωσία και Λευκορωσία θα είναι η Αεροφλοτ και η Μπελάβια, κάτι που αναμένεται να εκτοξεύσει τα κέρδη τους, ενώ αντίθετα οι ευρωπαϊκές εταιρίες θα δουν τα κέρδη τους να μειώνονται.

Άλλωστε οι λευκορωσικές αρχές σε αντίθετα με τις υπερβολές του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έκαναν καμία «κρατική αεροπειρατεία», ούτε μαχητικά σήκωσαν, ούτε είχαν πράκτορες στο αεροπλάνο. Μία απλή εντολή από τον πύργο ελέγχου έστειλαν, κάτι που έχει γίνει εκατοντάδες φορές από όλα τα κράτη τα οποία αντιλαμβάνονται πως σε μία πτήση βρίσκεται κάποιος καταζητούμενος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας