Τραμπ: «Ζώο» ο Άσαντ! Απειλεί με πυραυλική επίθεση την Συρία, με πρόφαση την Ντούμα!

2348
τραμπ
Διαψεύδουν Μόσχα και Δαμασκός την χρήση χημικών όπλων. Μιλούν για «κατασκευασμένες ειδήσεις».
Η Τουρκία συντάχθηκε με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Δύση και «καταδίκασε» την «επίθεση»!

Σε ιδιαίτερα έντονο τόνο καταδίκασε τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα της Συρίας ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για μία ανούσια θηριωδία για την οποία φέρουν την απόλυτη ευθύνη ο Πούτιν, η Ρωσία και το Ιράν, που στηρίζουν το «ζώο Άσαντ».
Επίσης, τόνισε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» για την χημική επίθεση, η οποία συνιστά άλλη μία ανθρωπιστική καταστροφή, που έγινε χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.
Χθες Σάββατο, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επίθεση, από την οποία φέρεται έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 70 άνθρωποι, το οποίο ανακοίνωσε ότι οι αναφορές για πολλά θύματα, έπειτα από τη φερόμενη χημική επίθεση, είναι «τρομακτικές», και αν επιβεβαιωθούν απαιτούν την άμεση απάντηση της διεθνούς κοινότητας.
«Αυτές οι αναφορές, αν επιβεβαιωθούν, είναι τρομακτικές και απαιτούν την άμεση απάντηση της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ.
Όπως ο Αμερικανός πρόεδρος, η Νάουερτ, επικαλούμενη το δήθεν «ιστορικό» χρήσης χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση, τόνισε ότι η Δαμασκός και η Ρωσία που τη στηρίζει, θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για τη φερόμενη αυτή επίθεση, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αποτραπούν άμεσα οποιεσδήποτε νέες επιθέσεις».
«Η Ρωσία με τη σταθερή στήριξη που παρέχει στο καθεστώς φέρει την τελική ευθύνη για αυτές τις βίαιες επιθέσεις», κατάληξε η Νάουερτ.

Λευκός Οίκος: Δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο

Στο μεταξύ, ένας από τους πιο υψηλόβαθμους συμβούλους σε ζητήματα εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τραμπ δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποκλείσουν το ενδεχόμενο να εξαπολύσουν πυραυλική επίθεση σε απάντηση στις νέες πληροφορίες για τη χημική επίθεση στη Συρία.
«Δεν θα απέκλεια κανένα ενδεχόμενο», δήλωσε  χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εσωτερικής Ασφαλείας και Αντιτρομοκρατίας, Τόμας Μπόσερτ σε συνέντευξη στην εκπομπή «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Διαψεύδουν Μόσχα και Δαμασκός την χρήση χημικών εκ μέρους τους

Νωρίτερα, η Μόσχα διέψευσε τους ισχυρισμούς των ακτιβιστών, κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες» καταγγελίες, ενώ δήλωσε έτοιμη να στείλει εμπειρογνώμονες στο σημείο ώστε να ελεγχθεί εάν υπάρχουν ίχνη χημικής επίθεσης.
«Η διάδοση ψευδών ιστοριών για τη χρήση χλωρίου και άλλων δηλητηριωδών ουσιών από τις (συριακές) κυβερνητικές δυνάμεις εξακολουθεί. Άλλη μία κατασκευασμένη πληροφορία για μια φερόμενη χημική επίθεση στην Ντούμα εμφανίστηκε χθες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.
«Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές πρόσφατα για αυτές τις επικίνδυνες προκλήσεις. Ο σκοπός τέτοιων παραπλανητικών συλλογισμών, που στερούνται οποιασδήποτε βάσης, είναι να προστατεύσει τους τρομοκράτες… και να προσπαθήσει να δικαιολογήσει ενδεχόμενη εξωτερική χρήση βίας».
Η συριακή κυβέρνηση εξ αρχής απέρριψε τις καταγγελίες περί χημικού χτυπήματος, με κρατικά μέσα ενημέρωσης να καταγγέλλουν απόπειρα των τρομοκρατών να παρεμποδίσουν την επέλαση των καθεστωτικών δυνάμεων στη Ντούμα.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας διέψευσαν ότι ο κυβερνητικός στρατός εξαπέλυσε χημική επίθεση και πρόσθεσαν ότι οι αντάρτες στη Ντούμα βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης και διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.
Η συριακή κυβέρνηση έχει ανακαταλάβει σχεδόν όλη την ανατολική Γκούτα από τους αντάρτες στην επιχείρηση που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και πλέον μόνο η Ντούμα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζάις αλ Ισλάμ.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις, με τη στήριξη της Ρωσίας, βομβάρδισαν σφοδρά την Παρασκευή το απόγευμα την περιοχή, έπειτα από αρκετές ημέρες ηρεμίας.
Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εν τω μεταξύ πως οι αντάρτες που παρέμεναν στη Ντούμα συμφώνησαν να αποχωρήσουν.

Η Τουρκία συντάχθηκε με τις ΗΠΑ και την Δύση στην «καταδίκη» της «χημικής επίθεσης» στην Ντούμα!

Εντύπωση, επίσης, προκάλεσε και το γεγονός, ότι την φερόμενη ως επίθεση με χημικά στην Ντούμα έσπευσε να καταδικάσει και η Τουρκία, χώρα η οποία, υποτίθεται, διατηρεί τους τελευταίους μήνες «φιλικές» σχέσεις με την Ρωσία.
Συντασσόμενη απόλυτα με τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ και της Δύσης, αλλά και χωρίς να ξεχνάει τις δικές της επεκτατικές βλέψεις στην Συρία και την επιθυμία της για (έως και βίαιη) απομάκρυνση του Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία, μέσω ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών της, η Τουρκία καταδίκασε την φερόμενη χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα.
«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση, για την οποία υπάρχει ισχυρή υποψία ότι πραγματοποιήθηκε από το καθεστώς, του οποίου το ιστορικό στη χρήση χημικών όπλων είναι γνωστό στη διεθνή κοινότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο επανέλαβε, ουσιαστικά, αυτούσια την ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ για το ίδιο θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας