Τρέλες Trump για Β. Κορέα: Όλες οι επιλογές στο τραπέζι. Ακόμα και τα πυρηνικά;

1419
Λευκό Οίκο

“Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι”, ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα που διαταράσσει εκ νέου τις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο κόσμος άκουσε καθαρά και δυνατά το τελευταίο μήνυμα της Βόρειας Κορέας, είπε ο Trump, χαρακτηρίζοντας την εκτόξευση δείγμα ασέβειας προς τους γείτονες της και τον υπόλοιπο κόσμο.
Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αναφέρει ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Trump και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe, συμφώνησαν ότι η Βόρεια Κορέα εγείρει μια σοβαρή και ολοένα αυξανόμενη απειλή για τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, καθώς και για τις χώρες σε όλο τον κόσμο.
Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο νωρίς σήμερα από χώρο κοντά στην πρωτεύουσα της Πιονγκγιάνγκ ο οποίος πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη νήσο Χοκαΐντο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα έχουν ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ώστε να συζητηθεί η εκτόξευση σύμφωνα με διπλωμάτες. Δεν διευκρινίστηκε πότε θα γίνει η συνάντηση του 15μελούς Συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας