Το «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν ανασφάλιστο και δεν είχε επιθεωρηθεί από τον «Ελληνικό Νηογνώμονα»!

3381
Σαρωνικό

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως με ανακοινώσεις και καταγγελίες. Ειδικότερα η εταιρεία «Ελληνικός Νηογνώμων ΑΕ» με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως δεν είχε επιθεωρήσει ποτέ το πλοίο «Αγία Ζώνη ΙΙ», που βυθίστηκε ξαφνικά σκορπίζοντας πετρελαιοειδή σε όλο τον Σαρωνικό, και ούτε είχε εκδώσει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας για το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο.
«Σχετικά με τη διασπορά ανυπόστατων φημών για το δεξαμενόπλοιο “Αγία Ζώνη ΙΙ”, η Ελληνικός Νηογνώμων ΑΕ ενημερώνει ότι το εν λόγω δεξαμενόπλοιο δεν έχει επιθεωρηθεί και δεν κατέχει οποιοδήποτε πιστοποιητικό  αξιοπλοΐας εκδοθέν από τον Ελληνικό Νηογνώμονα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Με νέες καταγγελίες επανέρχεται και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών του Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η οποία την Τετάρτη εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν γερασμένο πλοίο και άκρως επικίνδυνο, λόγω της κακής τους κατάστασης.
Τα ερωτήματα σχετικά με τη βύθιση του πλοίου παραμένουν αναπάντητα μέχρι στιγμής. Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος, μιλώντας στον Real FM ανέφερε ότι το πλοίο βυθίστηκε σε 18 μόλις λεπτά, ενώ κατήγγειλε ότι στο μηχανοστάσιο υπήρχαν ρήγματα πρόχειρα μπαλωμένα για να καλυφθούν οι τρύπες.
«Την ώρα που υπήρξε η εισδοχή των υδάτων στο μηχανοστάσιο, το πλήρωμα ήταν μόνο δύο από τα έντεκα άτομα, οι εννέα δεν ήταν στο πλοίο, το επισημαίνουμε και αυτό» ανέφερε ο κ. Νταλακογιώργος τονίζοντας ότι «χρειάζεται να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος ώστε να διευκρινιστούν οι αιτίες βύθισης του πλοίου». Διερωτήθηκε δε τι θα γινόταν σε περίπτωση που ένα αντίστοιχο περιστατικό συνέβαινε με ένα μεγάλο δεξαμενόπλοιο.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας