Τέλος το επιπρόσθετο επίδομα για εκατομμύρια ανέργους στις ΗΠΑ

1117
επίδομα

Το επιπρόσθετο επίδομα που δινόταν τους τελευταίους μήνες στους άνεργους Αμερικανούς πήρε τέλος σήμερα καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα καινούριο πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων εν μέσω της κρίσης του νέου κορονοϊού.

Καθώς απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι τις προεδρικές εκλογές, τα δύο κόμματα αλληλοκατηγορούνται για την αδυναμία τους να βρουν ένα κοινό σχέδιο. Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ και οι επικεφαλής της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν κατάφεραν να βρουν ένα σημείο συνεννόησης, το βράδυ της Πέμπτης.

Οι Δημοκρατικοί ήθελαν να συνεχιστεί η καταβολή των 600 δολαρίων την εβδομάδα μέχρι τον Ιανουάριο, τουλάχιστον. Οι Ρεπουμπλικάνοι από την άλλη θέλουν να μειωθεί το ποσό αυτό, θεωρώντας ότι εμποδίζεται η επιστροφή των ανέργων στην αγορά εργασίας, αφού παίρνουν περισσότερα χρήματα έτσι, παρά αν εργάζονταν.

Η απώλεια αυτής της ομοσπονδιακής βοήθειας συμπίπτει με την έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19 εδώ και πολλές εβδομάδες, που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας