Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων: Σοκάρουν οι καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων σε σούπερ μάρκετ!

887
Σοκάρουν οι καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων

Σε υγειονομική «κορονοβόμβα» έχουν μετατραπεί δεκάδες υποκαταστήματα πασίγνωστων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε Αττική και Θεσσαλονίκη σύμφωνα με όσα δήλωσαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Αττικής.

Ειδικότερα όπως κατήγγειλαν τα μέλη του συλλόγου, από τον Αύγουστο έως και χθες έχουν καταγράφει περισσότερα από 80 κρούσματα σε σούπερ μάρκετ της Αττικής, τα οποία αποκρύπτονται για να μείνουν τα υποκαταστήματα ανοιχτά.

Ακόμα χειρότερα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, δεν ακολουθεί απολύμανση των καταστημάτων σε περίπτωση κρούσματος σε εργαζόμενους, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους εκατοντάδες πελάτες των υποκαταστημάτων.

Τα μέλη του σωματείου αναφέρθηκαν ονομαστικά στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπου έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες. Όπως είπαν, σε συγκεκριμένη αλυσίδα μεγάλης εταιρείας σούπερ μάρκετ (έχουμε διαθέσιμο το όνομα της) έχουν καταγράφει 44 περιστατικά COVID-19 σε καταστήματα στις περιοχές Αλίμου, Αμαρούσιου, Γαλατσίου, Καισαριανής και Σεβαστουπόλεως.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία 23 κρούσματα έχουν καταγράφει σε άλλη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ σε Μαρούσι, Σταμάτα, Λαμπρινή, Μελίσσια, Πατήσια και Παγκράτι.

Καταγγέλθηκαν επίσης και μια σειρά άλλες αλυσίδες με συγκεκριμένα υποκαταστήματα, τα οποία, μαζί με τα προηγούμενα εκτείνονται σε όλους σχεδόν τους δήμους της Αττικής.

Και στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε υποκαταστήματα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, παρά το γεγονός πως η πόλη επί 4 εβδομάδες βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό με τις μονάδες εντατικής θεραπείας να παρουσιάζουν πληρότητα, υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ απέκρυψε από τους εργαζόμενους κρούσμα συναδέλφου τους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου καταγγέλθηκε ακόμα ότι «υπάρχουν εργαζόμενοι από όλες τις επιχειρήσεις που αναφέρθηκαν αλλά και από επιχειρήσεις που δεν αναφέρθηκαν που έκαναν το τεστ ατομικά, με δικά τους έξοδα και βγήκε θετικό. Αυτός ο κόσμος που δεν είναι ένα δυο άτομα, μας ζήτησε το συγκεκριμένο ως γεγονός, αλλά να μη δημοσιοποιηθεί το κατάστημα, γιατί φοβούνται ότι θα «φωτογραφηθούν» από τις επιχειρήσεις».

Το ερώτημα είναι αν μετά από αυτές τις σοκαριστικές καταγγελίες θα επέμβουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και κυρίως αν θα επέμβει ο εισαγγελέας. Διότι δεν μπορούμε συνεχώς να αναρωτιόμαστε πως εξαπλώνεται ο κορονοϊός ή και να αποδίδουμε ευθύνες ατομικά στους πολίτες, όταν συγκαλύπτονται καταστάσεις με υγειονομικές βόμβες!

 

Βασική Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία» (25/11)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας