Σύγκρουση Ταλιμπάν-Βόρειας Συμμαχίας-Νεκροί δεκάδες ισλαμιστές-Μάχη μέχρις εσχάτων

3615
Νεκροί δεκάδες ισλαμιστές

Πακιστανοί πολεμούν στο πλευρό των Ταλιμπάν – Μάταιες οι μέχρι στιγμής επιθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της περιοχής Μπανού των Ταλιμπάν σκοτώθηκε μαζί με τρεις συντρόφους του καθώς ξέσπασαν σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και των αντιστασιακών δυνάμεων του Αχμάντ Μασούντ, στην περιοχή Ανταράμπ του Αφγανιστάν.

Σε ενέδρα στην περιοχή Φατζρ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με πληροφορίες, 50 Ταλιμπάν αντάρτες σκοτώθηκαν και άλλοι 20 αιχμαλωτίστηκαν. Από την πλευρά της Βόρειας Συμμαχίας, ένα μέλος της αντίστασης σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν.

Μαχητές των Ταλιμπάν έχουν περικυκλώσει την κεντρική επαρχία Panjshir και προσπαθούν να λύσουν το ζήτημα μέσω συνομιλιών, καθώς όλες οι επιθέσεις μέχρι στιγμής έχουν αποβεί μάταιες.

Έκθεση του Ρόιτερς ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έχουν ανακαταλάβει τρεις συνοικίες στην επαρχία Μπαγκλάν, στο βόρειο Αφγανιστάν που περιήλθαν σε τοπικές πολιτοφυλακές την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε εκπρόσωπος την Δευτέρα.

Οι συνοικίες Μπάνο, Ντεχ Σάλεχ, Πουλ ε-Χασάρ στην επαρχία Μπαγκλάν καταλήφθηκαν από τοπικές πολιτοφυλακές σε ένα από τα πρώτα σημάδια ένοπλης αντίστασης στους Ταλιμπάν μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Καμπούλ στις 15 Αυγούστου.

Μέχρι τη Δευτέρα, οι δυνάμεις των Ταλιμπάν είχαν εκκαθαρίσει τις περιοχές και εγκαταστάθηκαν στο Μπανταχσάν, το Ταχάρ και το Ανταράμπ κοντά στην κοιλάδα Πανσίρ, σύμφωνα με τον λογαριασμό του εκπροσώπου των Ταλιμπάν στο Twitter, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ.

Οι δυνάμεις πιστές στον Αχμάντ Μασούντ, γιο του αντισοβιετικού μουτζαχεντίν διοικητή Αχμάντ Σαχ Μασούντ, έχουν εγκατασταθεί στην κοιλάδα Παντζσίρ, μια ορεινή περιοχή βορειοδυτικά της Καμπούλ, και αντιστέκονται λυσσαλέα, εκμεταλλευόμενες το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.

Ο Μασούντ, οι δυνάμεις του οποίου περιλαμβάνουν υπολείμματα τακτικών στρατευμάτων και μονάδων ειδικών δυνάμεων, ζήτησε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς για το Αφγανιστάν, αλλά υποσχέθηκε να αντισταθεί εάν οι δυνάμεις των Ταλιμπάν προσπαθήσουν να εισέλθουν στην κοιλάδα.

Ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε ότι το πέρασμα Σαλάνγκ, στον κύριο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί από το νότιο Αφγανιστάν προς το βορρά, ήταν ανοιχτό και οι ”εχθρικές δυνάμεις” αποκλείστηκαν στην κοιλάδα Παντζσίρ.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα ειρηνικά», είπε ο Ζαμπιχουλάχ.

Πακιστανοί στο πλευρό των Ταλιμπάν!

Η Βόρεια Συμμαχία, η οποία ηγείται της μάχης εναντίον των Ταλιμπάν, αποκάλυψε περαιτέρω στοιχεία για τον άμεσο ρόλο του Πακιστάν στην ενίσχυση των Ταλιμπάν. Η Βόρεια Συμμαχία δημοσίευσε δελτία ταυτότητας που βρήκαν, αρκετών Πακιστανών, οι οποίοι σκοτώθηκαν εν μέσω της σύγκρουσης, πολεμώντας με τους Ταλιμπάν. Αυτό έρχεται ως ένα ακόμη στοιχείο, που προστίθεται στον ήδη μακροσκελή κατάλογο με αποδείξεις για την υποστήριξη που παρέχει διαχρονικά το Πακιστάν στους Ταλιμπάν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας