Συμφωνία “αλά Λιβύη” θέλει να συνάψει ο Ερντογάν με τους Ταλιμπάν

437
θέλει να συνάψει ο Ερντογάν με τους Ταλιμπάν

Την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα αποκλείσει το ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνίας με τους Ταλιμπάν, παρόμοια με αυτήν που είχε υπογραφεί με την προηγούμενη κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας του Φαγέζ αλ-Σάρατζ (GNA) στη Λιβύη, όσο αφορά τη στρατιωτική συνδρομή, η οποία εστάλη με τη μορφή “συμβούλων”.

“Δεν μπορώ να πω ότι δεν μπορούμε να συνάψουμε μια συμφωνία με τους Ταλιμπάν παρόμοια με αυτήν που υπογράψαμε με τη Λιβύη. Αρκεί να βρούμε έναν αξιοπρεπή συνεργάτη για συνομιλίες. Αν βρούμε έναν τέτοιο διαπραγματευτή, γιατί να μην υπογράψουμε μια τέτοια συμφωνία; Το κυριότερο για εμάς είναι να λύσουμε το πρόβλημα”, δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η στρατιωτική ομάδα της Τουρκίας αποσύρθηκε πλήρως από το Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν καλές σχέσεις με την Άγκυρα, αλλά δεν θέλουν Τούρκους στρατιώτες παρόντες στο Αφγανιστάν, με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ να διαψεύδει τις αναφορές που υποδηλώνουν ότι το κίνημα είχε συμφωνήσει να αναθέσει την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ στην Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας