Συλλαλητήρια ενάντια σε ξεπούλημα εθνικού πλούτου, μνημόνια, λιτότητα, κηδεμονία και αποικιοκρατία

3611
συλλαλητήρια

Ο Παν. Λαφαζάνης παραβρέθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών και έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

«Πραγματοποιούνται συλλαλητήρια για να μην πουληθεί η Μακεδονία. Δυστυχώς, η Μακεδονία έχει ήδη ξεπουληθεί σε σημαντικό βαθμό και πωλείται συνεχώς φέτα-φέτα.

Σήμερα ξεπουλήθηκε σε Γερμανούς, Γάλλους, Κινέζους και εγχώρια αρπακτικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πουλήθηκε στους Γερμανούς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζονται να πουλήσουν σε γαλλικά συμφέροντα την ΕΥΑΘ, η ElDorado «κατέχει» και καταστρέφει την Χαλκιδική, πουλιέται η Εγνατία Οδός, ξεπουλιούνται οι μονάδες της ΔΕΗ στην Κοζάνη, πωλούνται όλες οι δημόσιες στρατηγικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα και εκποιείται όλος ο δημόσιος και ορυκτός μακεδονικός πλούτος.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα είναι μια κατεχόμενη χώρα, η οποία έχει υποθηκεύσει στους πιστωτές για έναν αιώνα όλο το δημόσιο πλούτο της.

Χρειαζόμαστε συλλαλητήρια, αλλά συλλαλητήρια για να σώσουμε τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το νερό, τις στρατηγικές επιχειρήσεις μας, τις υποδομές, τους δρόμους μας, τον δημόσιο πλούτο μας. Συλλαλητήρια για την ελευθερία, την δημοκρατία, την κυριαρχία και ανεξαρτησία μας, ενάντια στα μνημόνια, στη λιτότητα, τη Νατοϊκή κηδεμονία και τη νέα αποικιοκρατία».

6 Σχόλια

  1. Κάπως το σώζει ο Παναγιώτης με αυτό το άρθρο. Γιατί τελευταία φάνηκε μια προσπάθεια οικειοποίησης του κόσμου που συμμετείχε στο “συλλαλητήριο” της Θεσ/νίκης που διοργάνωσαν καραβανάδες,εθνικιστές και παρακρατικοί.

  2. Πράγματι χρειαζόμαστε συλλαλητήρια γιά όλα αυτά αλλά καί γιά το “Μακεδονικό”. Τό ξεπούλημα τών υποδομών τής χώρας είναι τό ίδιο με το ξεπούλημα τού “Μακεδονικού”. Κάποιος πρέπει να είναι παρών εκεί γιά να τό πεί. Τό Μέτωπο τού λαού φτιάχνεται κι εμείς μένουμε σε ανακοινώσεις μακριά από εκεί πού ο λαός δίνει τήν μάχη του. Δέν επιτρέπεται να αφήσουμε αυτήν τήν μεγάλη ενότητα να τήν καθοδηγήσει άλλος εκτός από εμάς. Η ευκαιρία είναι μεγάλη να συνδέσουμε τά εθνικά θέματα με τίς πολιτικές τών μνημονίων. Αυτό περιμένει άλλωστε και ο λαός που θα συμμετέχει στό συλλαλητήριο τής Αθήνας. Μήπως όλοι αυτοί είναι μνημονιακοί; Ποιός θα τούς εκφράσει λοιπόν; Έτσι φτιάχνονται τα μέτωπα κι όχι με ανακοινώσεις από τα γραφεία.

    • “Μέτωπο” με ποιούς; Με τους δολοφόνους του Φύσσα και του Τεμπονέρα; Με τους υποστηρικτές των SS και του ΕΔΕΣ;

  3. Αγαπητέ μου ΓΚ, σε κάθε κινητοποίηση τού λαού όλοι ζητούν να τήν στρέψουν εκεί που θέλουν. Σε κάθε κινητοποίηση τής ΓΣΕΕ και τής ΑΔΕΔΥ, σε κάθε κινητοποίηση γιά το Πολυτεχνείο οι διοργανωτές έβαζαν πλαίσια που εμείς δέν συμφωνούσαμε αλλά παρ’ όλα αυτά συμμετείχαμε. Σε κάθε διαδήλωση οι αναρχικοί καίγανε. Βλέπαμε και ακούγαμε συνθήματα που μάς ξενέρωναν. Αλλά εμείς είμασταν εκεί. Και το κάναμε αυτό διότι δέν μπορούσαμε να είμασταν απόντες από τούς αγώνες τού λαού και γιατί αγωνιζόμασταν με τήν παρουσία μας να δώσουμε το σωστό περιεχόμενο κάθε φορά.
    Στούς αγώνες δέν συμμετέχεις μόνον με τούς δικούς σου ανθρώπους που συμφωνείς σε όλα. Πάς εκεί που είναι ο λαός και αγωνίζεσαι. Και εκεί υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι και ακούς και βλέπεις διάφορα. Αλλά στήν Αθήνα μεθαύριο θα είναι λαός. Τα SS και οι δολοφόνοι θα προσπαθήσουν να τού πούν οτι μόνο αυτοί είναι παρόντες. Ε λοιπόν όχι. Παρόντες πρέπει να είναι και οι γνήσιες Πατριωτικές και Δημοκρατικές δυνάμεις. Εκτός και εάν το “Μακεδονικό” δέν μάς ενδιαφέρει και δέν θέλουμε να αγωνιστούμε γι’ αυτό. Πώς γίνεται όμως με τα εθνικά θέματα να μάς πιάνει πάντα μία αλλεργία και να είμαστε πάντα απόντες; Και να βρίσκουμε πάντα δικαιολογίες γιά να απέχουμε; Λοιπόν να το αποφασίσουμε τότε οτι στά εθνικά θα απέχουμε. Διότι στά εθνικά θέματα πάντοτε θά υπάρχουν αυτοί που εσύ λές, γιά να δείχνουν τήν σάπια εθνικοφροσύνη τους με τήν οποία επιβιώνουν. Δέν τούς αποφεύγεις.
    Οπότε εμείς πάντα απ’ έξω.
    Όταν όμως πήρες τήν ευθύνη σάν ΛΑΕ και μίλησες επιτέλους και γιά Πατριωτικό μέτωπο τότε σημαίνει οτι κάτι άλλαξες μέσα σου. Οτι έγινε μιά μεταστροφή. Τήν οποία όμως στήν πρώτη ευκαιρία τήν ακυρώνεις με αυτά που λές.
    Είναι όπως το ΚΚΕ που θέλει τήν ταξική καθαρότητά του σε κάθε διαδήλωση με “ταξικό” περιεχόμενο.
    Κάτι που εσύ όμως το ξεπέρασες και συμμετείχες μαζί με άλλες δυνάμεις σε αυτές τίς “ταξικές” κινητοποιήσεις. Τώρα καλείσαι να ξεπεράσεις και τήν εθνική καθαρότητα και να συμμετέχεις σε εθνικές κινητοποιήσεις που θα είναι παρόντες και άνθρωποι που σού φέρνουν εμετό.
    Φαντάσου όμως τί απήχηση θα είχε στόν λαό μόνο και μόνο μία ανακοίνωση τής ΛΑΕ που θα καλούσε τα μέλη και τούς οπαδούς της να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο συλλαλητήριο. Με τέτοιες καθαρές πολιτικές συσπειρώνεις. Με τέτοιες καθαρές πολιτικές φτιάχνεις Μέτωπο. Τή στιγμή μάλιστα που κανένα κόμμα τής Βουλής δέν έχει τολμήσει να το κάνει. Γιατί έχουν χάσει όλοι τήν μπάλα και προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες. Γιατί ελάχιστα τούς ενδιαφέρει το “Μακεδονικό” όπως ελάχιστα τούς ενδιαφέρει και εάν ο κόσμος υποφέρει. Μόνο οι καρέκλες τους και το εάν θα χάσουν κάποιον ψήφο από τα αριστερά ή από τα δεξιά τους. Αυτούς έχει σιχαθεί ο λαός μας και τούς έκραξε και στήν Θεσσαλονίκη. Εσύ τί φοβάσαι;
    Μήπως σού πούν οι αριστεροί τού ΚΚΕ και τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι είσαι εθνικόφρονας; Ή μήπως φοβάσαι τόν εαυτόν σου; Γιατί εάν δέν παραδεχθούμε όλοι οτι μέχρι σήμερα σκεφτόμασταν ΛΑΘΟΣ, τότε κανένα Πατριωτικό και Δημοκρατικό Μέτωπο δέν πρόκειται να δημιουργηθεί και είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε σάν δούλοι. Δούλοι τών τραπεζών, δούλοι τών πολυεθνικών, δούλοι τών ιμπεριαλιστών αλλά και δούλοι τών ιδεολογιών μας.

    • Άλλο το να συμμετέχει κανείς σε κινητοποιήσεις μαζί με άλλες δυνάμεις, με τις οποίες δεν υπάρχει, βεβαίως ταύτιση απόψεων, ακόμη και σε κινητοποιήσεις των οποίων το περιεχόμενο κρίνουμε, ας πούμε, «ανεπαρκές» και τελείως διαφορετικό να συμμετέχει σε μαζώξεις όπου συναγελάζεται όλος ο ακροδεξιός και νεοναζιστικός συρφετός και η πολιτική τους ατζέντα είναι με ανάλογες ιδεολογικές αναφορές.
      Επίσης, καλό είναι να διαχωρίζουμε σαφώς τις έννοιες του πατριωτισμού και του εθνικισμού και, κυρίως, να μην ερμηνεύουμε τον δεύτερο με τους όρους του πρώτου.
      Παρακάτω, ό,τι είναι «μαζικό», δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι θετικό και προωθητικό για την κοινωνία και, ειδικότερα, για το 90% και πλέον των αποκαλούμενων και «μη προνομιούχων»… Ο φασισμός και ο ναζισμός ήταν μαζικότατα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα στην εποχή τους, όμως οδηγούσαν (και θα οδηγούσαν οριστικά, εάν δεν υπήρξε η ήττα τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) τους λαούς στην αυτοκαταστροφή τους.
      Το μέτωπο που επιδιώκουμε, έχει ως μία από τις συνιστώσες του τον πατριωτισμό, που δεν σημαίνει τίποτε άλλο, από την αγάπη για την χώρα-πατρίδα μας και την επιθυμία μας να τη δούμε να προοδεύει, φυσικά όχι σε βάρος άλλων χωρών και άλλων λαών. Ωστόσο η ΛΑ.Ε, ως δύναμη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δεν μπορεί παρά να θέτει σε πρώτη θέση το λεγόμενο «ταξικό πρόσημο» ως βασικό κριτήριο για την τακτική και την στρατηγική της. Με άλλα λόγια, τι είναι καλό γι’ αυτό το 90% και πλέον των πολιτών, που αναφέρουμε και πιο πάνω. Στο μέτωπο που επιδιώκουμε, χωρούν όλες ανεξαιρέτως οι αριστερές, ριζοσπαστικές, δημοκρατικές και πατριωτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, πάνω σε προγραμματική βάση που θα θέτει, πάνω απ’ όλα, ως προτεραιότητα την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία.
      Τόσο η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης που ήδη έγινε, όσο και αυτή της Αθήνας που αναμένεται, τέτοιους στόχους ΔΕΝ θέτουν. Αντίθετα, η συντριπτική πλειονότητα των διοργανωτών τους, είτε ανήκουν ξεκάθαρα στον χώρο της Ακροδεξιάς (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), είναι είναι «φουλ» μνημονιακοί, ευρωλάγνοι και θιασώτες του «Μένουμε Ευρώπη». Συγγνώμη, αλλά με τέτοιο «κοινό» δεν έχουμε καμία διάθεση να συγχρωτιστούμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας