Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας και δίψας Α.Κυριαζής-Γίνεται πετσί και κόκκαλο

1735
νοσοκομείο

Ένας άνθρωπος, ένα νέο παιδί στη φυλακή της Πάτρας, φτάνει να ρισκάρει τη ζωή του για το αυτονόητο: για το αυτονόητο: την μάθηση.

Φοιτητής στο ΕΑΠ με υποτροφία, τον εμποδίζουν ουσιαστικά να φοιτήσει.

Τι σημασία έχει τι έκανε, σημασία έχει πρώτα από όλα η ζωή του και ο αγώνας που κάνει να ξεφύγει από την “αποθήκη των ψυχών” τα δεσμά της φυλακής  μέσω του δικαιώματος του  στην μόρφωση.

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Αναγνωστοπούλου τον επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα και συνομίλησε μαζί του και μαζί με τον επίσης βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκου, μαζεύουν υπογραφές βουλευτών για επερώτηση στη βουλή.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πατρών Χρήστος Πατούχας καθώς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας έβγαλαν ψηφίσματα συμπαράστασης.

Όλα εντάξει? ΟΧΙ

Χρειάζεται την πίεση των νεολαιίστικων οργανώσεων και την συμπαράσταση των φορέων και των προσώπων της Αχαΐας και την πίεση προς το Υπουργείο του καθενός μας.

Να γραφτεί σε blogs, σε ιστοσελίδες, να βγουν δελτία τύπου, να πάει η είδηση παντού σε τοπικά – και όχι μόνο – Μέσα Ενημέρωσης, να γίνει θέμα συζήτησης τη στιγμή που κόβονται τα Καλλιτεχνικά μαθήματα από τα σχολεία, αφαιρούν την Κοινωνιολογία, τώρα εμποδίζουν και την μάθηση στα Πανεπιστήμια.

Ένα νέο παιδί θυσιάζεται για να ξεφύγει από τα δεσμά του μέσω της μόρφωσης

 

Γιώργος Χιονίδης

Η Iskra παραθέτει την επιστολή που έστειλε ο απεργός πείνας και δίψας Αθανάσιος Κυριαζής προς τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα. Νικολάου:

Κα. Σοφία Νικολάου

Του απεργού Πείνας & Δίψας κου Αθανασίου Κυριαζή κρατούμενο και σπουδαστή του Καταστήματος Κράτησης Πατρών, για 16η μέρα.

«Μόλις επέστρεψα από το Νοσοκομείο γύρω στις 7:30 μ.μ προσήλθα στο ιατρείο της φυλακής όπου ζυγίστηκα και έλαβα τις σχετικές μετρήσεις. Τότε διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απώλεια 10 κιλών από την αρχική μέτρηση(11-06-2020) ενώ τα επίπεδα των λοιπών δεικτών σημειώνουν γεωμετρική φθίνουσα πορεία.

Επειδή επιθυμώ τον διάλογο, χθές κάλεσα πάνω από 10 φορές την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα ΝΙΚΟΛΑΟΥ (2131520000), χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού το τηλέφωνο χτυπούσε αδιαλείπτως χωρίς ανταπόκριση. Ειλικρινά επιθυμώ να κάνω ουσιαστικό διάλογο προς επίλυση του ζητήματός μου. Θα επιχειρήσω ξανά να επικοινωνήσω μαζί της, ίσως και καταφέρω να συνομιλήσω… Σε κάθε περίπτωση άφησα μήνυμα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού ώστε να ενημερωθεί σχετικά.

Θεωρώ ότι με κοινωνικά ζητήματα όπως αφορά η εκπαίδευση, δεν χωρά αντιπαραθέσεις αλλά ρεαλιστικές πράξεις για την εφαρμογή του Νόμου. Αυτό που έχω να αναφέρω είναι ότι διατίθεμαι να θυσιάσω την ΖΩΗ ΜΟΥ, για να επιλυθούν οι αλλαγές που απαιτούνται στον χώρο των φυλακών.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ, ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΟΧΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΝΝΟΜΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Κα ΝΙΚΟΛΑΟΥ αν δεν σας συγκινούν τα λόγια μου, τότε θα παύσω να μιλώ αλλά τότε θα μιλώ με τις πράξεις μου, ίσως σας στιγματίσω για μία ζωή λόγω της αδράνειάς σας, τόσο εσάς όσο και του συστήματος σας που υποφέρει από παθογένειες και αδυναμίες.

Εφεξής σας δίνω τον λόγο μου, επειδή βρίσκομαι σε δεινή κατάσταση ότι θα παύσω τα δημοσιεύματα αλλά θα εξαντλήσω στο μέγιστο βαθμό τα ένδικα μέσα που μου δίνει ο ΝΟΜΟΣ , με τον συνήγορό μου κο. Βασιλειάδη Βασίλειο καθώς και των δημοσίων φορέων που επιτηρούν την χρηστή διοίκηση απέναντι σε φαινόμενα ασυδοσίας.

Ίσως ένας απεργός δεν μπορεί να τα βάλει με το θηρίο του κρατικού μηχανισμού…. Ίσως αποτελέσει την σπίθα όμως για ριζικές αλλαγές….

Με εκτίμηση

Αθανάσιος Κυριαζής

Φυλακές Αγ. Στεφάνου Πατρών

Πάτρα, 26/06/20202 »

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας