Σε 4,5 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε τελεσίδικα πρώην διευθυντής του ΔΝΤ

1444
φυλακή

Σε φυλάκιση 4,5 ετών καταδικάστηκε τελεσίδικα ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ροδρίγο Ράτο για την κατηγορία ότι καταχράστηκε εταιρικές πιστωτικές κάρτες ενώ εργαζόταν ως ανώτατο στέλεχος στην ισπανική τράπεζα Bankia, η οποία εν τέλει διασώθηκε με χρήματα του Δημοσίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας επικύρωσε την ποινή που είχε επιβληθεί το 2017 στον κ. Ράτο από το εφετείο.

Πλέον οι εφέτες πρέπει να διατάξουν την προσωποκράτηση και την φυλάκιση του κ. Ράτο, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί πως οι εταιρικές κάρτες είχαν χρησιμοποιηθεί για αδήλωτα ή ακατάλληλα έξοδα από τα στελέχη της Bankia. Η ισπανική Δικαιοσύνη ωστόσο απέρριψε τα επιχειρήματά του και έκρινε πως εκ της θέσεώς είχε την εξουσία να θέσει τέλος στην κατάχρηση των καρτών.

Ο κ. Ράτο υπηρέτησε ως επικεφαλής του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007 και ήταν ανώτατο στέλεχος της Bankia έως το 2012, αποχωρώντας λίγο πριν την διάσωση του ιδρύματος με χρήματα των φορολογούμενων.

Έχει επίσης υπηρετήσει ως υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας και ήταν ανώτερο στέλεχος του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από σοβαρά σκάνδαλα διαφθοράς.

Ο κ. Ράτο έλαβε την αυστηρότερη ποινή από τους περισσότερους από 60 κατηγορούμενους για την υπόθεση Bankia.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας