Σαλβίνι:«Κατοχή η Τουρκία στην Κύπρο κι εμείς τη θέλουμε στην ΕΕ»!

3101
σαλβίνι

Νέο μήνυμα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς έστειλε από την Μόσχα, όπου βρίσκεται, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

«Ας μην διανοηθούν να μας στείλουν επιτρόπους, τρόικες και μικρούς και μεγάλους ιδιοκτήτες», τόνισε ο Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι ο ιταλικός δημόσιος προϋπολογισμός θα εγκριθεί και από το ιταλικό κοινοβούλιο και θα τεθεί σε εφαρμογή.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τις χαρακτήρισε «οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική παραφροσύνη». Πάνω στο ίδιο θέμα, με ευθεία αναφορά στην Τουρκία και στο Κυπριακό, πρόσθεσε:

«Επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ρωσία για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε βάρος της Ουκρανίας και χρηματοδοτούμε, τρέχουμε από πίσω και προσπαθούμε να πείσουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ξένη χώρα η οποία έχει θέσει υπό στρατιωτική κατοχή μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. Πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο».

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 Σχόλια

  1. Διαβάζοντας τις παραπάνω θέσεις του Σαλβίνι , γεννιέται αυτόματα η απορία : αυτά συνιστούν ακροδεξιά θέση η θα μπορούσαν να είναι θέσεις της Αριστεράς????

    Προφανέστατα δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι θέσεις της Α – ριστεράς ???( το Α πάντα στερητικό ) του Σύριζα , αλλά αυτοί δεν ήταν , δεν είναι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν μέλος της Αριστερής Οικογένειας . Ηταν , είναι και παραμένουν μέλη της Νατο’ι’κής , Ιμπεριαλιστικής και χρήσιμης κατά Ανιέλλι Α- ριστεράς . Για τους υπόλοιπους , όμως ????

    Εκτός και αν αποδεχτούμε ότι η Αριστερά οριοθετείται και προσδιορίζεται από την αποδοχή των ανοικτών συνόρων του Σόρρος , από την θερμή υποστήριξη στα Γκαίη Πράιντ Παραίηντ και την δυνατότητα αλλαγής φύλλου από 15 χρονών , την δυνατότητα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και τη θερμή στήριξη σε τέτοια ”ανθρώπινα δικαιώματα” δηλαδή την αναγωγή κάθε ανθρώπινης ιδιαιτερότητας σε ανθρώπινο δικαίωμα , με χορηγούς την Βόνταφον , την Αμερικάνικη Πρεσβεία , τη CIA και άλλους πασίγνωστους Μαρξιστικούς Οργανισμούς .!!!!!
    Αυτό κάνει ο Σύριζα την στιγμή που ξεπουλάει την Πατρίδα μας ολόκληρη , αρπάζει τις πρώτες κατοικίες Ελλήνων Πολιτών με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς , διώκει και καταδιώκει όποιον αντιστέκεται και ταυτόχρονα χαρακτηρίζει φασίστες και εθνικιστές όσους αντιστέκονται στην ελεεινή και κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών , παραδίδοντας μεταξύ των άλλων Μακεδονική Γλώσσα και Εθνότητα στους Σλάβους , Αλβανούς κλπ. σύμφωνα με τις Νατο’ι’κές , Αμερικάνικες και Ευρωπα’ι’κές ( της ΕΕ ) απαιτήσεις .

    Αυτή η Α- ριστερά συντρίβεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και πολύ γρήγορα θα κληθεί να ενταφιάσει το περιφερόμενο πτώμα της , στο νεκροταφείο των σκουπιδιών της Ιστορίας , οριστικά και αμετάκλητα .

    Με Εκτίμηση
    Τάσος Σαμπάνης , Οικονομολόγος

  2. Dimitris Temourtzidis
    ·
    Τέτοιες δηλώσεις όπως αυτή του κ. Σαλβίνη ασφαλώς και εντάσσονται για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες οικονομικές και πολιτικές σκοπιμότητες. (η απομάκρυνση του γεωτρύπανου Ιταλικών συμφερόντων που έγινε πρόσφατα, μετά από τις απειλές της Τουρκίας, δεν πρέπει να μας διαφεύγει, από την ΑΟΖ της Κύπρου…).
    Είναι αλήθεια όμως ότι, η ευρωπαϊκή αριστερά στο σύνολό της, (από τους πρώην σοσιαλδημοκράτες και νυν μεταλλαγμένους σοσιαλφιλελεύθερους έως την παραδοσιακή αριστερά, όλο και λιγότερο δηλώνονται με τέτοιο κατηγορηματικό τρόπο οι επιδιωκόμενες πολιτικές της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή…
    Εμείς εδώ στην Ελλάδα όταν διαβάζουμε τέτοιες δηλώσεις, πρέπει να θυμόμαστε καλά για ποιόν βαθύτερο λόγο γίνονται και τι εξυπηρετούν! Όμως επίσης εξυπακούεται ότι, τέτοιες τοποθετήσεις από τους καθ΄ύλην προοδευτικούς δυστυχώς ακούμε όλο και λιγότερο, αφήνοντας έτσι στους πάσης φύσεως ¨εθνικιστές και ξενοφοβικους¨ να ¨σπεκουλάρουν¨ με την επιλεκτική δήθεν αλληλεγγύης προς άλλους λαούς, όταν την ίδια στιγμή εξελίσσονται στην Ιταλία ήδη, γνωστά ξενοφοβικής και ρατσιστικής έμπνευσης μέτρα, που λαμβάνονται στην γειτονική χώρα, από την νέα κυβέρνηση των κ.κ Σαλβίνη. και λοιπών κυβερνητικών παραγόντων…
    Ξεχνάμε επίσης, ότι ¨ο οικονομικός εθνικισμός ¨ της Γερμανίας που έχει επιβληθεί με το ¨στανιό¨ στην Ε.Ε όλο και λιγότερο θα βρίσκει υποστηρικτές.
    Χτες ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, σήμερα το ετερόκλητο μπλοκ των ¨εθνικιστών και ξενοφοβικών¨ στην Ιταλία…
    Η ¨ισχυρή¨ Γερμανία σε σύντομο χρόνο θα βρεθεί σε δυσχερέστατη θέση, αν δεν είναι ήδη..
    Γιαυτό οι επόμενοι σχεδιασμοί πρέπει να παίρνουν σοβαρά υπόψιν τους, τις επερχόμενες ραγδαίες εξελίξεις που ήδη λαμβάνουν χώρα στην Ε.Ε.

  3. Συμπατριώτη και συναγωνιστή Σαμπάνη, (το… “σύντροφε” έχουν τιμήσει μόνον οι αντάρτες του ’40), συμφωνώ απολύτως με τα λόγια και τις ενέργειες του Ιταλού Σαλβίνι και αποδέχομαι, προσωπικά, ακόμη και να με πουν εθνικίστρια και ακροδεξιά, επειδή πιστεύω στην αξία της διαφορετικότητας, της ύπαρξης του έθνους – κράτους κι όχι στον σημερινό λεγόμενο διεθνισμό= παγκοσμιοποίηση που είναι κατά τη γνώμη μου ο μεγαλύτερος νεοφασισμός!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας