Ρώσοι αξιωματούχοι-Οι Ουκρανοί θα την πάθουν όπως οι Αφγανοί με Αμερικανούς

484
Ουκρανοί θα την πάθουν όπως οι Αφγανοί με Αμερικανούς

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι ξέχασαν την Ελλάδα. Γιατί και η Ελλάδα κινδυνεύει να πάθει τα ίδια με τους Αφγανούς από τους Αμερικανούς κάποιες ζεστές αυγουστιάτικες νύχτες όπου οι Αμερικάνοι θα φεύγουν νύχτα με ελικόπτερα, ενώ η χώρα μας θα δέχεται επίθεση από κάποιους σύγχρονους «Ταλιμπάν» της Τουρκίας-Την υποτέλεια πολλοί ηγάπησαν, τους υποτελείς ουδείς.

“Νομίζω ότι θα συμβεί το ίδιο με τους Ουκρανούς” αναφέρει βετεράνος της KGB σχολιάζοντας την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν

Ο Σεμιόν Σάνκιν, συνταξιούχος βετεράνος της KGB και της FSB που συμμετείχε στον αφγανικό πόλεμο 1979-1989, σχολίασε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

«Οι Αμερικανοί έχουν δείξει τον εαυτό τους. Εγκαταλείπουν τους συμμάχους τους. Νομίζω ότι αυτό θα συμβεί και με τους Ουκρανούς », δήλωσε ο Στσάνκιν σε συνέντευξή του σε ανταποκριτή της Ζβέζντα. Πρόσθεσε ότι όταν η ΕΣΣΔ απέσυρε τα στρατεύματά της, η Ένωση διεξήγαγε τις κατάλληλες διαπραγματεύσεις και όλα πήγαν καλά – οι Σοβιετικοί στρατιώτες απομακρύνθηκαν ακόμη και με λουλούδια. Στην περίπτωση των Αφγανών που εργάζονταν για τους Αμερικανούς, όλα είναι εντελώς διαφορετικά και προσπάθησαν να προσκολληθούν σε ιπτάμενα αεροπλάνα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την αποχώρηση της ΕΣΣΔ, το φιλοσοβιετικό καθεστώς στο Αφγανιστάν κράτησε για άλλα τρία χρόνια. Κατά τη γνώμη του, εάν δεν υπήρχε η κατάρρευση της ΕΣΣΔ, θα ήταν δυνατό να το βοηθήσουμε με εξοπλισμό, όπλα και καύσιμα και να παρατείνουμε αυτήν την περίοδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ο οποίος είπε πως

η Ουκρανία οδεύει προς διάλυση, και μια κατάσταση παρόμοια με αυτή του Αφγανιστάν την περιμένει, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες κάποια στιγμή δεν θα θυμούνται τους υποστηρικτές τους στο Κίεβο όπως και στην Καμπούλ. Αυτό δήλωσε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia.

Είπε ότι «η Ουάσινγκτον έλεγξε την πίστη όσων έχουν την εξουσία στις χώρες του ΝΑΤΟ και μια σειρά άλλων κρατών που εμπλέκονται στην περιπέτεια στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των μετασοβιετικών χωρών, κυρίως στη Γεωργία».

“Ταυτόχρονα, δεν μπορώ παρά να αναφερθώ στην Ουκρανία, όπου η Ουάσινγκτον ήρθε στην εξουσία και συνεχίζει να φέρνει πιστούς ανθρώπους σε αυτήν. Αυτή η χώρα συντηρείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες με περιττά όπλα για τους ίδιους τους Αμερικανούς, κλείνουν τα μάτια τους, αλλά στην πραγματικότητα υποστηρίζουν τον αναπτυσσόμενο νεοναζισμό, την ανάπτυξη εξτρεμισμού, εγκληματικότητας, διακίνησης ναρκωτικών, εθνοτικών και θρησκευτικών συγκρούσεων », είπε ο Πατρούσεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο την ίδια στιγμή «εξυπηρετεί με προσοχή» τα συμφέροντα των υπερπόντιων προστατών του, προσπαθώντας να εισέλθει στο ΝΑΤΟ.

“Αλλά μήπως το ανατρεπόμενο φιλοαμερικανικό καθεστώς στην Καμπούλ σώθηκε από το γεγονός ότι το Αφγανιστάν είχε την ιδιότητα του κύριου συμμάχου των ΗΠΑ εκτός του ΝΑΤΟ; Δεν θα θυμηθεί κανείς τους υποστηρικτές τους στο Κίεβο”, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας