Ρεκόρ θερμοκρασιών αναμένονται τα επόμενα πέντε έτη

943
ρεκόρ

Με το 2018 να εξελίσσεται ως το τέταρτο πιο θερμό έτος στην ιστορία, πίσω από το 2015, το 2016 και το 2017, νέα έρευνα προειδοποιεί ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι πιθανώς θερμότερα, με πιο συχνά και έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα στο εγγύς μέλλον.

Η νέα ανάλυση προβλέπει ότι από το 2018 έως το 2022 θα υπάρξει μια «θερμότερη από την κανονική περίοδος που θα ενισχύσει προσωρινά τη μακροπρόθεσμη τάση της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Εκτός από την πρόβλεψη για τη μέση θερμοκρασία του πλανήτη, οι επιστήμονες εκτιμούν επίσης ότι οι ωκεανοί της Γης θα σημειώσουν «δραματικές» αυξήσεις θερμοκρασίας. Παρόμοια φαινόμενα έχουν προκαλέσει στο πρόσφατο παρελθόν τρομερές και ανεπανόρθωτες απώλειες σε κοραλλιογενείς υφάλους σε όλες τις τροπικές περιοχές της Γης, καθώς και άλλες ζημιές στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

«Αυτό που βρήκαμε είναι ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ενός ανώμαλου θερμού κλίματος», δήλωσε ο Φλοριάν Σεβεγιέκ του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, ο οποίος συνυπέγραψε τη μελέτη με τον Σαϊμπρέν Ντράιφουτ του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μελέτη συλλέγει στοιχεία από δέκα υπάρχοντα μοντέλα κλιματικής αλλαγής ή προσομοιώσεις για να καθορίσει ποια περιγράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια πώς οι φυσικοί παράγοντες συμβάλλουν στη θερμοκρασία του πλανήτη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί τις ίδιες προσομοιώσεις για να διαπιστώσει πώς θα εξελιχθούν οι παράγοντες αυτοί τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας