Προς στρατιωτικό Νόμο στην Ουκρανία; Αποχωρούν από τη χώρα ολιγάρχες&επιχειρηματίες

1182
Προς στρατιωτικό Νόμο στην Ουκρανία

Εγκαταλείπουν μαζικά την Ουκρανία οι ολιγάρχες και επιχειρηματίες της χώρας καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν απελπιστικά. Πριν λίγο εντοπίστηκε να προωθείται όλος ο εξοπλισμός των αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσίας (VDV).

Το αμερικανικό ΜΜΕ CBS ανακοίνωσε πως και ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να αποσύρει όλο το στρατιωτικό και διπλωματικό προσωπικό από το Κίεβο τις επόμενες 24-48 ώρες.

Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη του ουκρανικού Κοινοβουλίου για να συζητηθεί η δραματική κατάσταση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα ενώ θα ζητηθεί η επιβολή στρατιωτικού Νόμου στην χώρα.

Προωθούνται δυνάμεις Spetsnaz και Αλεξιπτωτιστών

Η Ρωσία έχει μετασταθμεύσει σε προωθημένες βάσεις μόλις 30 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα 50 επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα όλων των ειδών όπως Ka-52, Mi-24, Mi-8, Mi-35, Mi-28 “Νight Hunter”.

Τα ελικόπτερα έχουν προσγειωθεί σε βάσεις στο Machulishchi της Λευκορωσίας, στο Valuyki του Belgorod στην νοτιοδυτική Ρωσία ακόμη και σε χωράφια στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Τα ελικόπτερα θα μεταφέρουν ειδικές δυνάμεις Spetsnaz καθώς και Αλεξιπτωτιστές μόλις ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις.

Για το λόγο αυτό προωθείται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός των Ρώσων Αλεξιπτωτιστών (VDV) όπως BMD-4 και BTR-MDM.  Όπως έχουν αναφέρει και οι Αμερικανοί, έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις από έξι ρωσικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, Spetsnaz, σε σύνολο επτά. Κάθε μονάδα αποτελείται από 250 έως 300 επίλεκτους άντρες.

Άρματα μάχης Τ-90, T-80U, T-72B3, μαζί με BREM-1, MT-LB, BMP-2, και Msta-S έχουν παραταχθεί στα 60 χλμ και στα 130 χλμ στην περιοχή Maslovka στο Voronezh.

Παράλληλα εντοπίστηκαν όλα τα σύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου των Ρώσων όπως Krasukha-2, Krasukha-4 EW και Moskva-1 EW με σκοπό να “νεκρώσουν” ραντάρ και αεροσκάφη επιτήρησης τις πρώτες ώρες της επίθεσης.

Ραντάρ και αντιαεροπορικά συστήματα Tor έχουν αναπτυχθεί 20 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα.

Αποχωρούν Ουκρανοί Ολιγάρχες και επιχειρηματίες

Ουκρανοί ολιγάρχες και επιχειρηματίες φεύγουν από την Ουκρανία με πτήσεις τσάρτερ. Περίπου 20 τσάρτερ και ιδιωτικά αεροσκάφη αναχώρησαν από το Κίεβο μόνο σήμερα Κυριακή.

Οι Rinat Akhmetov και Borys Kolesnikov ήταν μεταξύ των ολιγαρχών που έφυγαν από την Ουκρανία την Κυριακή.

Ιδιωτικό αεροσκάφος του βουλευτή εκατομμυριούχου Igor Abramovich έφυγε με 50 άτομα από το Κίεβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρει συγγενείς συναδέλφων, μελών του κόμματος και επιχειρηματικούς εταίρους του Αμπράμοβιτς από το Κίεβο στη Βιέννη.

Από την Ουκρανία έχουν φύγει οι Akhmetov, Viktor Pinchuk, Vadym Novynsky, Andriy Stavnitser, Vadym Nesterenko, Vadym Stolar, Vasyl Khmelnytskyi

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας