Προβληματική η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»:Ποια είναι τα αρνητικά στον εμβολιασμό νησιά

458
Προβληματική η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

Εδώ και καιρό στόχος της κυβέρνησης είναι η μετατροπή των νησιών σε «covid-free» περιοχές, ώστε να μπορέσει να «διαφημίσει» προς τα έξω τον τουρισμό. 

Χαρακτηριστικό είναι πως το Μαξίμου δεν αφήνει να βγουν προς τα έξω ειδήσεις για τον τουρισμό που… δεν το συμφέρουν, χαρακτηριστική είναι και η συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο BBC, εκεί που προσπάθησε να «πουλήσει» το αφήγημα της κυβέρνησης και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.

Μάλιστα παρά το κυβερνητικό αφήγημα από τα 19 μεγάλα νησιά στα οποία χορηγείται το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson, στα πέντε η συμμετοχή… είναι ελάχιστη. 

Όπως είπε ο γ.γ. του Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στα συγκεκριμένα νησιά τα κλεισμένα ραντεβού δεν ξεπερνούν το 35%! Πρόκειται για την Κάλυμνο, τη Ζάκυνθο, τη Λήμνο, την Κεφαλονιά και τη Σάμο.

«Από τα 19 νησιά που γίνεται ο εμβολιασμός, σε πέντε παρατηρείται απροθυμία από τους κατοίκους και η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από 35%», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ο μέσος όρος εμβολιασμών με μία δόση στα νησιά ανέρχεται στο 30% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί σε ποσοστό 20%.

Όλο αυτό την ώρα που η κυβέρνηση περιμένει -ακόμα- να μπει στην «πράσινη» λίστα των Βρετανών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας