Πούτιν στον Oλιβερ Στόουν: Είχα προτείνει στον Κλίντον να μπει η Ρωσία στο ΝΑΤΟ

2124
στόουν

Το ενδεχόμενο ένταξης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ είχε εγείρει κάποτε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συζήτησής του με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Όλιβερ Στόουν.
«Θυμάμαι μια απ’ τις τελευταίες συναντήσεις με τον πρόεδρο Κλίντον, όταν ήταν ακόμη πρόεδρος. Επισκέφθηκε τη Μόσχα και στη διάρκεια μιας συζήτησής μα του είπα: «Τι θα λέγατε να σκεφτόμασταν ως επιλογή να ενταχθεί ενδεχομένως η Ρωσία στο ΝΑΤΟ», είπε στον διάσημο Αμερικανό σκηνοθέτη.
Ο Κλίντον απάντησε ότι «δεν τον πειράζει», αλλά η νευρικότητα ήταν ορατή στα υπόλοιπα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας, συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος χαμογελώντας.
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν ότι έγινε ποτέ τέτοια συζήτηση, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο TASS.
Το απόσπασμα της συνέντευξης αναρτήθηκε στο Vimeo ως «αποκλειστικό τρέηλερ» μιας σειράς του Showtime για τον Πούτιν, που θα αρχίσει να μεταδίδεται στις 12 Ιουνίου σε τέσσερα επεισόδια απ’ το αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «όργανο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής», λέγοντας ότι η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία «δεν έχει συμμάχους, αλλά υποτελείς.» Σύμφωνα με τον Πούτιν κάποια κράτη-μέλη δυσκολεύονται να αντισταθούν στην πίεση της Ουάσιγκτον και ως εκ τούτου «εύκολα μπορεί να τοποθετηθεί ο,τιδήποτε στα εδάφη τους», περιλαμβανομένων αμυντικών συστημάτων και συστοιχιών της αντιπυραυλικής ασπίδας.
«Κι εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Γι’αυτό το λόγο πρέπει να λάβουμε αντίμετρα», είπε ο Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας