Ποιες είναι κ. Μητσοτάκη «οι λιγότερο σημαντικές διαφορές με την Τουρκία»;

508
Ποιες είναι κ. Μητσοτάκη

Η Ελλάδα σε ρόλο “χρήσιμου ηλίθιου” στην υπηρεσία του Ερντογάν κα της Τουρκίας για τη βελτίωση της εικόνας τους στη Δύση, την ώρα που εμβολίζουν σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος και εισβάλλουν παράνομα στην Αμμόχωστο!

Η μόνη χρησιμότητα που βλέπω σε συναντήσεις Κορυφής σαν αυτή που έγινε ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν είναι να βελτιωθεί και να εξωραϊστεί η διαταραγμένη εικόνα της Τουρκίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου  και του πρεσβευτή μιας καλύτερης μελλοντικής συμπεριφοράς της Άγκυρας, το οποίο είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Εντύπωση, όμως, έκανε η δήλωση Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με Ερντογάν, με την οποία διαμήνυσε ότι η πιο σημαντική διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ).

Μέχρι τώρα αυτή η διαφορά ήταν η μόνη κ. Μητσοτάκη. Πως μετατράπηκε ξαφνικά σε πιο σημαντική μεταξύ άλλων διαφορών; Και ποιες είναι αυτές οι διαφορές;

Μήπως ο πρωθυπουργός της χώρας μας υιοθετεί βήμα το βήμα την τουρκική ατζέντα «διαφορών» ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα ή την έχει υιοθετήσει κιόλας όπως φαίνεται από τις λεγόμενες και παραπλανητικές «διερευνητικές» συζητήσεις Ελλάδας και Τουρκίας;

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας