Πανευρωπαϊκή “Διεθνή των εθνικιστών” συγκροτεί ο ακροδεξιός Σαλβίνι

984
σαλβίνι

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του ακροδεξιού, ξενοφοβικού κόμματος της Λέγκας, ξεκινά σήμερα εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών του επόμενου μήνα ανακοινώνοντας μια συμμαχία με άλλα ακροδεξιά κόμματα, από τη Γερμανία ως τη Δανία και τη Φινλανδία.

Ο Σαλβίνι και άλλοι ηγέτες της άκρας Δεξιάς, όπως ο ηγέτης της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Γεργκ Μόιτεν, και εκπρόσωποι του Κόμματος του Λαού της Δανίας και του Κόμματος των Φινλανδών (του πρώην κόμματος των Αληθινών Φινλανδών), θα μιλήσουν στο Μιλάνο, σε εκδήλωση με τίτλο “Προς μια Ευρώπη της κοινής λογικής”.

Ο γαλλικός Εθνικός Συναγερμός, το γαλλικό κόμμα υπό τη Μαρίν Λεπέν, καθώς και το — συγκυβερνών στην ΑυστρίαΚόμμα των Ελεύθερων (FPÖ) δεν θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση, αν και έχουν επιβεβαιώσει πως θα συνεργαστούν με τη Λέγκα. Τα τρία κόμματα ήδη ανήκουν στην ίδια πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Άλλες, δεξιές, εθνικιστικές, ακροδεξιές ή λαϊκιστικές δυνάμεις που θα δεν θα είναι παρούσες στην εκδήλωση στο Μιλάνο, από την πλευρά τους έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύουν να συμμαχήσουν με τη Λέγκα. Ανάμεσά τους είναι το Φίντες του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, αλλά και το κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) της Πολωνίας.

Ο Όρμπαν έχει εκφράσει μεν τον “θαυμασμό” του για τον Σαλβίνι, αλλά τα μέλη του Φίντες ανήκουν στο κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, παρότι οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί αποφάσισαν πριν από μερικές εβδομάδες να αναστείλουν μέχρι νεοτέρας τη συμμετοχή του ουγγρικού κόμματος στην πολιτική τους ομάδα.

“Θέλουμε να αλλάξουμε ριζοσπαστικά αυτή την Ευρώπη”, με τον τρόπο που “οδεύουμε να επιδείξουμε στην Ιταλία”, εξήγησε ο Σαλβίνι. Σκοπός του, να σχηματιστεί μια “Διεθνής των εθνικιστών”.

Ο ηγέτης της Λέγκας θα παρουσιάσει τα σχέδιά του στον Τύπο στις 10:30 [τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας] σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μιλάνου. Ευελπιστεί ότι θα εκπροσωπηθούν περίπου είκοσι ακόμη εθνικιστικά, ευρωσκεπτικιστικά κόμματα.

Ενόψει των ευρωεκλογών, η συσπείρωση της άκρας Δεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συνιστά σοβαρό κίνδυνο, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύει την αποτυχία της πολιτικής των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων (κεντροδεξιών και κεντροαριστερών), η οποία έχει οξύνει τα κοινωνικά προβλήματα, ευνοώντας τον ακροδεξιό λαϊκισμό και τον εθνικισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας