Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς

956
πανεκπαιδευτική

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στη 1 μ.μ., στο υπουργείο Παιδείας, για την κάλυψη των τεράστιων κενών σε εκπαιδευτικούς, αλλά και για την έκφραση της αντίθεσης προς το λεγόμενο “προσοντολόγιο” και την “αξιολόγηση”. 

Όπως επισημαίνεται από αγωνιστές συνδικαλιστές, αν και τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και βδομάδες, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς είναι απελπιστικές, ενώ η κάλυψή τους επιχειρείται και πάλι με την τοποθέτηση αναπληρωτών.

Για άλλη μια χρονιά, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, αντί να βρίσκονται από την 1η Σεπτεμβρίου στα σχολεία τους, περίμεναν πάνω από ένα υπολογιστή για να δουν σε ποιο μέρος της χώρας πρέπει να βρίσκονται σε δυο μέρες ή εύχονταν για την επόμενη φάση προσλήψεων.

Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι δεν είναι επιτυχία να γίνουν 30.000 συμβάσεις και μάλιστα πολλές μετά τα μέσα της σχολικής χρονιάς. Αποτελεί εκκωφαντική ομολογία της κυβέρνησης, ότι τα σχολεία χρειάζονται μόνιμους διορισμούς, τουλάχιστον σε αυτό τον αριθμό με τις πραγματικές ανάγκες να είναι μεγαλύτερες.

Πέρα από τα λόγια και τον μικρό αριθμό προσλήψεων στην ειδική, αυτό που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι το προσοντολόγιο.

Το προσοντολόγιο στα χέρια της Κεραμέως θα είναι το εργαλείο των απολύσεων και της ανακύκλωσης της ανεργίας των αναπληρωτών, θα φέρει την ανθρωποφαγία αλλά και θα κοστίσει χιλιάδες ευρώ για όλους και όλες. Το προσοντολόγιο είναι σκληρή προσωπική αξιολόγηση των αναπληρωτών.

Κάτι που είναι ζητούμενο τόσο για τα σχολεία, αλλά και τους μόνιμους. Το τι σημαίνει αξιολόγηση, το ξέρουν καλύτερα στις χώρες που εφαρμόστηκε, με κατηγοριοποίηση, κλείσιμο και ιδιωτικοποιήσεις σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας