Η εξάπλωση της μετάλλαξης επεκτείνει το αυστηρό lockdown στην Αγγλία

635
Η εξάπλωση της μετάλλαξης επεκτείνει

Η βρετανική κυβέρνηση επέκτεινε σήμερα τους αυστηρότερους περιορισμούς (επίπεδο 4) για τη νόσο Covid-19, στα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Αγγλίας, τονίζοντας ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, έχει εντοπιστεί σε ακόμα περισσότερες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι το ανώτερο επίπεδο μέτρων θα επεκταθεί πέρα ​​από το Λονδίνο και τα νοτιοανατολικά, για να καλύψει μεγάλες περιοχές της κεντρικής, βόρειας και νοτιοδυτικής Αγγλίας. Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια περισσότεροι πολίτες μπαίνουν στο επίπεδο 4, στο οποίο απαγορεύονται οι επαφές μεταξύ των διαφορετικών νοικοκυριών και συστήνεται στους ανθρώπους να παραμένουν στα σπίτια τους, ενώ τα «μη απαραίτητα» καταστήματα είναι κλειστά.

Ο Χάνκοκ δήλωσε επίσης ότι η έγκριση του δεύτερου εμβολίου (της AstraZeneca) για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί καλή είδηση, αλλά «οι αυξανόμενες περιπτώσεις και οι νοσηλείες που ακολουθούν, καταδεικνύουν την ανάγκη για δράση εκεί όπου εξαπλώνεται ο ιός».

Τα νοσοκομεία στις πληγείσες περιοχές του Λονδίνου και της νότιας Αγγλίας γεμίζουν ολοένα και περισσότερο. Σημειώνεται ότι ασθενοφόρα δεν μπορούν να παραδώσουν ασθενείς σε ορισμένα νοσοκομεία, όπου όλα τα κρεβάτια είναι κατειλημμένα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι ασθενείς με Covid-19 σε νοσοκομεία, παρά κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη.

Η Βρετανία –που χθες ανακοίνωσε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, με 53.135 περιπτώσεις μόλυνσης– έχει καταγράψει περισσότερους από 71.000 επιβεβαιωμένους θανάτους από κορονοϊό και είναι η δεύτερη πιο πληγείσα χώρα από τον κορονοϊό στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία. Επίσης, σήμερα οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων θανάτων, μετά τις 24 Απριλίου, με 981 ακόμη ανθρώπους να υποκύπτουν στη νόσο το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με 50.023 νέες μολύνσεις τις προηγούμενες 24 ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας