Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Ζαρίφ στη Δαμασκό. Πλήρης στήριξη στη Συρία

889
ζαρίφ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο Άσαντ και τον σύρο ομόλογό του Ουαλίντ Μουάλεμ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Δαμασκό, τη στιγμή που η κυβέρνηση της Συρίας αρχίζει μεγάλη επιχείρηση κατά της Ιντλίμπ, του τελευταίου μεγάλου προπυργίου των τζιχαντιστών ανταρτών.

Το Ιράν είναι ένας από τους στενούς συμμάχους του καθεστώτος ‘Ασαντ στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία τα τελευταία επτά και πλέον χρόνια.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή, στην Τεχεράνη, όπου θα μετάσχουν οι πρόεδροιτου Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας, χωρών που είναι οι βασικοί υποστηρικτές των εμπολέμων πλευρών στη Συρία.

Ο Ζαρίφ συνάντησε τον πρόεδρο Ασαντ για να συζητήσουν τις “εξελίξεις στη Συρία και στην περιοχή, καθώς και θέματα της ημερήσιας διάταξης της τριμερούς συνόδου κορυφής”, σύμφωνα με τη συριακή προεδρία.

Επίσης, οι συνομιλίες των Ζαρίφ και Μουάλεμ επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία της συνόδου, ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

“Το Ιράν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση και θα διατηρήσει τον συμβουλευτικό ρόλο και τη βοήθειά του για την προσεχή επιχείρηση στην Ιντλίμπ”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί στην Τεχεράνη.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται μετά την επίσκεψη, την περασμένη εβδομάδα, του ιρανού υπουργού Άμυνας Αμίρ Χαταμί. Οι δύο σύμμαχοι είχαν υπογράψει τότε συμφωνία βάσει της οποίας η Τεχεράνη αναμένεται να βοηθήσει τη Δαμασκό να αποκαταστήσει τη στρατιωτική της βιομηχανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας