Ο «υποτελής» Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

2073
πατριάρχης

Σήμερα ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος με την παρουσία του πραξικοπηματία προέδρου του νεοφασιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας Π. Ποροσένκο, υπογράφει επισήμως στην Πόλη την αυτοκεφαλία της παράνομης Ουκρανικής Εκκλησίας και την διακοπή, επομένως, του πνευματικού δεσμού της με το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Στην ουσία ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως υπογράφει, για να κάνει το χατίρι στις ΗΠΑ και τους νεοψυχροπολεμικούς σχεδιασμούς των πιο θερμοκέφαλων κύκλων τους για πολιτική και θρησκευτική απομόνωση της Ρωσίας, την ιστορική διαίρεση και ένα ιστορικό σχίσμα στην Ορθοδοξία, αφού είναι βέβαιον ότι μετά την κίνηση του Φαναρίου, θα αποκοπεί από το τελευταίο το Πατριαρχείο της Μόσχας και μάλλον τα περισσότερα Πατριαρχεία και μητροπολιτικά κέντρα.

Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι άκρως δυσμενείς πρώτα απ’ όλα για το μέλλον του Φαναρίου αλλά θα προσθέταμε και για την Ελλάδα, της οποίας τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο και οι κορυφές της Εκκλησίας της, αμερικανόδουλες μέχρι μυελού οστέων, σιωπούν, αν δεν συναινούν κιόλας, μπροστά στις δραματικές και παράλογες αυτές ανατροπές (βλ. εδώ και άρθρο Ν. Ζαχαριάδη για «Ορθοδοξία»).

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας