Του χαρτοπαίκτη, του ψαρά…

οχι
Στη χώρα μας ούτε οι γελοιογράφοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.

Του χαρτοπαίκτη, του ψαρά, του κυνηγού το πιάτο, εννιά φορές είν’ αδειανό και μια φορά γεμάτο. Έλεγε η γιαγιά μας, ώστε να μας αποτρέψει από το τζόγο

Με το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ελληνικός Λαός παρακολουθεί μια ευρύτατη πολιτική ομάδα κουμαρτζήδων.

(Ευρωνατόδουλων αριστερών, δεξιών, κεντρώων και ακροδεξιών).

Ναι μεν κλείνουν το ματάκι στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε ότι στηρίζουν τη συμφωνία και το Ζόραν το καρντάσι του πρωθυπουργού, αλλά και προσεύχονται στον Αζαζέλ, τον προστάτη της αλαζονείας, να μη περάσει η συμφωνία στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων , ώστε να μην έρθει προς κύρωση η συμφωνία στο Ελληνικό αντίστοιχο καθίδρυμα.

Μπαρμπούτι, δηλαδή, στην πλάτη του Ελληνικού Λαού.

Αλλά το μπαρμπούτι δεν είναι εύκολο σπορ. Ιδίως όταν δεν κουνάς εσύ το ζάρι, αλλά βάζεις πόστα απέξω, και ποντάρεις σε αυτόν που ρίχνει το ζάρι.

Προχτές έφυγαν οι βουλευτές του VMRO. Έφερε έξι πέντε σα να λέμε ο Μιτσκόσκι. Πανηγύρι στην παρέα.

Ο Καμμένος πήγε στην κουβέρτα με τα ασημένια κουταλάκια του σπιτιού και έφυγε με Πόρσε. Και μετά ξύρισε τον Κοτζιά.

Αλλά είπαμε άτιμο πράγμα το μπαρμπούτι. Χθες το ζάρι το έριχνε πάλι ο Αρχηγός του VMRO.

Πήγαν οι γιατροί – έτσι λέγανε παλιά τα σπουδαιοφανή κορόιδα στις λέσχες και τα λοιπά καταγώγια – και παίξανε και το γάλα των παιδιών τους ό,τι κάτσει στο χέρι του Χριστιάν Μιτσκόσκι. Και περιμένανε τα αφάνταστα κέρδη, όπως εκείνοι που έπαιζαν «ΜΑΓΡΙΖΟ» και «ΜΟΧΛΟ» στο Χρηματιστήριο.

Έλα που η νύχτα βγάζει επίσκοπο κι αυγή μητροπολίτη.

Έγινε μια ψιλοαποστασία στα Σκόπια (όπου ανακατεύονται οι Αμερικάνοι, συμβαίνουν περίεργες συμπτώσεις), κι έριξε ντόρτια ο Χριστιάν.

Σολ μινόρε σήμερα οι γιατροί.

Οι «αριστεροί» και οι ακροδεξιοί γιατί δεν μπορούν να αρνηθούν να την ψηφίσουν, οι κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί γιατί θα πρέπει να την καταψηφίσουν.

Αυτή τη στιγμή ο κ. Τζέφρι παίρνει χαμογελαστός το πρωινό του. Ο καφές και τα αβγά με το μπέικον είναι πιο νόστιμα από ό,τι συνήθως. Πόσο λάθος είχαν όσοι του είχαν πει ότι τα Βαλκάνια είναι δύσκολος τόπος!

*Ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος είναι δικηγόρος Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος της ΛΑ.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας