Ο Μπαρόζο κρύβει τις δικές του ευθύνες: Δεν είχαμε ακριβή ενημέρωση για το έλλειμμα το 2010!

1299
μπαρόζο
Μιλώντας από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελϕών ο κ. Μπαρόζο είπε, ψευδέστατα, ότι δεν είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα γιατί δεν γνώριζε τα νούμερα! Και πως την τραγική κατάσταση της οικονομίας την έμαθαν, τάχα, από τον επόμενο πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Βόμβα, έστω και μετά από μια δεκαετία, έριξε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο ίδιος άνθρωπος που μαζί με τον τότε επίτροπο Χοακίν Αλμούνια έκαναν «πλάτες» στην κυβέρνηση κρύβοντας τα τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, ειδικά το μεγάλο έλλειμμα, έρχεται σήμερα να δηλώσει άγνοια των πραγματικών στοιχείων και εμμέσως να μεταθέσει όλες τις ευθύνες για τις αλχημείες στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Μιλώντας από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελϕών ο κ. Μπαρόζο είπε ότι δεν είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα γιατί δεν γνώριζε τα νούμερα! Και πως την τραγική κατάσταση της οικονομίας την έμαθαν, τάχα, από τον επόμενο πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Την ίδια περίοδο, όμως, ο τότε ΣΥΝ δια του Παν. Λαφαζάνη προειδοποιούσε τεκμηριωμένα για το υπέρογκο έλλειμμα και όλοι, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, κάλυπταν την κατάσταση!

Στην ερώτηση αν είχε προειδοποιήσει η Κομισιόν την Ελλάδα για την επερχόμενη κρίση τόνισε: «Δεν είχαμε προειδοποιήσει την Ελλάδα, γιατί δεν γνωρίζαμε τα νούμερα. Ξέραμε ότι το έλλειμμα ήταν πολύ υψηλό, αλλά όταν ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου μάθαμε πόσο ήταν (…) Τα στοιχεία που λαμβάναμε δεν ήταν ακριβή, οπότε δεν μπορούσαμε να αναλάβουμε δράση», σημείωσε ο Μπαρόζο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες του.

Πρόσθεσε ότι η Κομισιόν είχε προτείνει στα κράτη – μέλη να εγκρίνουν την αύξηση των αρμοδιοτήτων της Eurostat, αλλά αυτή η πρόταση είχε απορριϕθεί ως πολύ παρεμβατική και μόνο μετά, υπό το ϕως των νέων εξελίξεων, έγινε αποδεκτή. «Η Ευρώπη έχει πολιτικό χρέος απέναντι στην Ελλάδα».

Τελικά όλοι στον χώρο του πολιτικού κατεστημένου ήταν συνένοχοι για τη μνημονιακή καταστροφή που εγκαινιάστηκε το 2010 στην Ελλάδα και η οποία, δυστυχώς, συνεχίζεται αμείωτη.

Ευθύνες έχουν η Κομισιόν και η ΕΕ, οι οποίες ήξεραν τα πάντα για το υπερβολικό έλλειμμα του 2007-8-9 και δεν μίλαγαν.

Ευθύνες είχε ασφαλέστατα για το ογκώδες έλλειμμα η κυβέρνηση Καραμανλή με τη νεοφιλελεύθερη και πελατειακή πολιτική της.

Ευθύνες είχε και η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, η οποία κάλυπτε το υπερβολικό έλλειμμα για να τάξει παροχές και η οποία δια του αθλιέστατου Ανδρ. Γεωργίου το παραφούσκωσε στη συνέχεια τεχνητά, προκειμένου να βάλει τη χώρα στην καταστροφική μνημονιακή περιπέτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας