Ο Αμερικανός επικυρίαρχος απαιτεί από την Ευρώπη να υπογράψει σημείωμα αυτοκτονίας

837
Ο Αμερικανός επικυρίαρχος απαιτεί

  Finian Cunningham, strategic Culture, 12-2-22 

[Ο συντάκτης του άρθρου είναι παλαιός και πολύπειρος ρεπόρτερ, απεσταλμένος και αρθρογράφος πλείστων βρετανικών εφημερίδων σε εποχές μιας διαφορετικής αντίληψης και άσκησης του λειτουργήματος της ενημέρωσης. Εξακολουθεί πάντως να γράφει διεξοδικά για την διεθνή επικαιρότητα και τα άρθρα του δημοσιεύονται σε διάφορες γλώσσες.]

 Μετάφραση/εισαγωγή: Μ. Στυλιανού

 Ο διαβολικός κίνδυνος είναι ότι η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο ωθούν την Ευρώπη και τον κόσμο προς την άβυσσο ενός πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία.

Οι Άγγλο-αμερικανοί διεξάγουν μια  αναθεωρημένη έκδοση της  «Επιχείρησης Overlord», το σχέδιο στρατιωτικής εισβολής του Ιουνίου του 1944 για την απελευθέρωση της Δυτικής Ευρώπης από τη ναζιστική Γερμανία. Αυτή τη φορά, ο στόχος της επιχείρησης είναι να «απελευθερώσει» την Ευρωπαϊκή Ένωση από την «τυραννική» εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Στην πραγματικότητα, ο ανείπωτος στόχος είναι να διατηρηθεί ο τυραννικός έλεγχος των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Αυτός ο έλεγχος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της αμερικανικής ηγεμονίας και της παγκόσμιας δύναμης. Το υπέρτατο τίμημα για την Ευρώπη είναι η οικονομική καταστροφή, ακόμη και ο πόλεμος, τον οποίο ο «ευγενής» Αμερικανός ηγεμόνας είναι πολύ πρόθυμος να πληρώσει.

Αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέδειξε την ηγετική του θέση όταν μίλησε αλαζονικά στον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο. Ο Μπάιντεν ρωτήθηκε για την τύχη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία στη Γερμανία σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. “Δεν θα υπάρχει πλέον ένας Αγωγός Nord Stream 2”, δήλωσε ο Μπάιντεν χωρίς δισταγμό. “Θα φέρουμε ένα τέλος σε αυτό.”

Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, δεδομένου ότι η λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2 βρίσκεται ονομαστικά υπό τον έλεγχο της Γερμανίας και όχι των Ηνωμένων Πολιτειών. «Θα το κάνουμε — σας υπόσχομαι, θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε», υποστήριξε ο Μπάιντεν χωρίς ούτε ίχνος δισταγμού για να ρωτήσει και τον Γερμανό καγκελάριο. Αυθαίρετα βεβαίωσε ότι το πρόγραμμα λειτουργίας του αγωγού θα τερματιστεί.

Η σιγουριά της υποτιθέμενης ικανότητας της Ουάσιγκτον να υπερπηδά την ευρωπαϊκή κυριαρχία ήταν μια αποκαλυπτική και ανησυχητική επίδειξη αμερικανικής αυτοκρατορικής αλαζονείας.

Ήταν επίσης μια αλγεινή επίδειξη αμερικανικής περιφρόνησης για υποτιθέμενους Ευρωπαίους “συμμάχους”: Scholz, Γερμανία, Ευρώπη, αντιμετωπίσθηκαν από τον Μπάϊντεν σαν απλά ανύπαρκτες οντότητες. Μεταγενέστερα δημοσιεύματα του Τύπου  δεν παρέλειψαν να το σημειώσουν.

Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο ηγήθηκαν της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων με συνεχείς κραυγαλέες κατηγορίες ότι η Ρωσία πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία και να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Από τον τρόπο που το επιχείρησε η αγγλοαμερικανική προπαγάνδα, θα νόμιζε κανείς ότι το σενάριο είναι μια επανάληψη της ναζιστικής επιθετικότητας που απειλεί την Ευρώπη για την οποία μόνο αυτοί είναι οι ευγενείς υπερασπιστές. Ο Πούτιν είναι ο Χίτλερ, το Κρεμλίνο είναι το Τρίτο Ράιχ και η διπλωματία είναι ενδοτισμός, και έτσι η υστερική προπαγάνδα συνεχίζεται.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να εισβάλει στην Ουκρανία και ότι στην πραγματικότητα η Ρωσία είναι αυτή που απειλείται από τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μετά από συνεχή επέκταση του μπλοκ μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας.

Αυξάνοντας περαιτέρω τις εντάσεις, Ουάσινγκτον και Λονδίνο απαιτούν από την Ευρώπη να υιοθετήσει δρακόντειες κυρώσεις κατά της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για εγκατάλειψη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία στη Γερμανία. Ο αγωγός αυτός χρειάστηκε πέντε χρόνια και μια επένδυση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για να ολοκληρωθεί παρά τις συνεχείς αμερικανικές αντιρρήσεις. Η κρίση για την Ουκρανία που επινοήθηκε από την Ουάσιγκτον και τον Βρετανό λακέ της εξασφάλισε ότι ο εφοδιασμός με αέριο έχει ανασταλεί τους τελευταίους έξι μήνες παρά την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη. Αυτό που θέλουν να δουν επιτέλους οι Άγγλο-Αμερικανοί επικυρίαρχοι είναι να ακυρωθεί ολόκληρο το έργο φυσικού αερίου. Αυτό είναι το τελικό παιχνίδι, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά παγώνουν από μη πληρωτέους λογαριασμούς φυσικού αερίου. Οι επικυρίαρχοι δεν νοιάζονται.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να  εμποδίσουν κάθε διπλωματική προσπάθεια για να ηρεμήσουν την υπέρμετρη κρίση με τη Ρωσία για την Ουκρανία. Ως εκ τούτου, η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία και αναπτύσσουν αλεξιπτωτιστές στην Ανατολική Ευρώπη σε μια απερίσκεπτη προσπάθεια να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση.

Κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο αυτή την εβδομάδα, ο Καγκελάριος Σολτς δέχθηκε ύπουλα αιτήματα για να δηλώσει ρητά ότι το έργο Nord Stream 2 θα καταργηθεί, «αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία”. Ο Scholz αρνήθηκε να το δηλώσει,  αν και σε μια προφανή προσπάθεια να προσφέρει κάποιο κατευνασμό ισχυρίστηκε ότι η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ενωμένες στην αποφασιστικότητά τους. Υπάρχει μια εμφανής αίσθηση μεταξύ των Αμερικανών και των Βρετανών ότι το Βερολίνο δεν είναι αρκετά εχθρικό προς τη Ρωσία.

Ομοίως, όταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα για διπλωματικές συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, υπήρχε επίσης μια αδιαμφισβήτητη αίσθηση αγανάκτησης από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο ότι υπονομεύεται η μιλιταριστική τους «ομοφωνία».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Βερολίνο και το Παρίσι γνωρίζουν ότι το αγγλοαμερικανικό θράσος είναι μια κυνική πρόκληση που “υπογράφει” ένα σημείωμα αυτοκτονίας εκ μέρους της Ευρώπης σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία.

Η πικρή εμπειρία του Μακρόν ότι η Γαλλία εξαπατήθηκε πέρυσι από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία για το συμβόλαιο των υποβρυχίων αξίας 50δισεκατομμυρίων ευρώ του AUKUS ,έχει πιθανώς βοηθήσει να προκληθεί λίγος υγιής σκεπτικισμός. Έχει επίσης το νου του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Ουάσιγκτον θέλει να σαμποτάρει τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας για το εμπόριο ενέργειας και τη γενική εξομάλυνση των σχέσεων. Οι στόχοι είναι η διατήρηση της ηγεμονίας των ΗΠΑ, η πώληση του δικού της ακριβότερου φυσικού αερίου στην Ευρώπη και φυσικά οι ατελείωτες πωλήσεις όπλων για τα μέλη του ΝΑΤΟ σε μια διαρκώς ταραγμένη κατάσταση ανασφάλειας. Οι Βρετανοί όπως πάντα είναι μέσα για να εμμείνουν με τον θείο Σαμ και να υπηρετήσουν τη συνήθη λειτουργία τους να είναι ο γεωπολιτικός μπάτλερ της αυτοκρατορικής δύναμης των ΗΠΑ.

Αναλυτές ενέργειας γνωρίζουν ότι η Γερμανία και η Ευρώπη δεν μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 40 τοις εκατό της κατανάλωσης της ηπείρου. Ακόμη και ο Μπάιντεν στη συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου δεν μπορούσε να προσποιηθεί ότι οι ΗΠΑ μπόρεσαν να αντικαταστήσουν την προμήθεια της Ρωσίας. Εάν το εμπόριο φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη διαταραχθεί από συγκρούσεις ή βαθύτερες κυρώσεις, οι επιπτώσεις για τις οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι καταστροφικές. Δεν υπάρχει περίπτωση η Γερμανία, η Γαλλία και η ΕΕ να επιβιώσουν χωρίς ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Για τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να απαιτήσουν από το Βερολίνο να προβεί σε οριστικές δηλώσεις σχετικά με την ακύρωση του Nord Stream 2 είναι μια μορφή εξαναγκασμού και εκβιασμού. Επιχείρηση Άρχοντας ΙΙ.

Αλλά ο διαβολικός κίνδυνος είναι ότι η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο ωθούν την Ευρώπη και τον κόσμο προς την άβυσσο ενός πυρηνικού ολέθρου με τη Ρωσία. Τόσο δαιμονικό είναι το αποτυχημένο αγγλοαμερικανικό imperium.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας