Ο αγώνας της ΛΑ.Ε και του κινήματος σώζει από πλειστηριασμούς λαϊκές κατοικίες και περιουσίες

1692
τσίπρας

Νέα νίκη της ΛΑ.Ε και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, αφού κάτω από την πολιτική και κοινωνική πίεση που προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγείλει για την Τετάρτη, 13/6, η κυβέρνηση, οι τράπεζες και η πλειοψηφία της Διοίκησης του συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Πειραιώς και Νήσων, αναγκάστηκαν να αναστείλουν όλους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν αυτή την ημέρα στην Αττική.

Η ίδια η ομάδα του κυρίου Ρούσκα, που ηγείται του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς-Νήσων, με ανακοίνωσή της σε βάρος της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, παρά τη στάχτη που προσπαθεί να ρίξει στα μάτια των πολιτών με διάφορα αστήριχτα και αστεία επιχειρήματα, παραδέχεται επί της ουσίας ότι οι κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγελθεί στις 13/6 κάτω από συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία, τους πανικόβαλαν και τους ανάγκασαν να αναστείλουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σ’ αυτά.

Η “Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών” και η ΛΑ.Ε, παρά τις διώξεις και τα χημικά και παρά την χαφιεδίστικη και αστήρικτη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Κρατική Ασφάλεια σε βάρος του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών που συμμετέχουν στο κίνημα κατά της αρπαγής με πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, συνεχίζουν τον αγώνα τους σε όλη τη χώρα κάθε Τετάρτη μπροστά στα συμβολαιογραφεία, που προγραμματίζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Το κίνημα αυτό, που εύστοχα πολλοί δημοσιογράφοι το αποκαλούν «το κίνημα της Τετάρτης» πολύ συχνά κάτω από την κοινωνική και πολιτική πίεση που προκαλεί οδηγεί σε αναστολή ορισμένων από αυτούς, σώζοντας μέχρι τώρα εκατοντάδες σπίτια, αγροκτήματα και μαγαζιά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να λέει ψέματα περί δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, αφού κάθε εβδομάδα προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα εκατοντάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων δεκάδες αφορούν πρώτες κατοικίες και ακίνητα αξίας πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν.

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, μηδενός εξαιρουμένου, «ποιούν την νησαν» και αδιαφορούν, αφήνοντας την «εξωκοινοβουλευτική» ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ να δίνει μόνη τη μάχη μαζί με άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες.  Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον πρωτοφανώς αντιδημοκρατικό και εξωφρενικό σχηματισμό δικογραφίας κατά του επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν βγήκε ούτε μία ανακοίνωση καταδίκης από τα άλλα κόμματα, ούτε κάν από αυτά που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερά.

Παρά ταύτα, η ΛΑ.Ε και τα κινήματα συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας και για την θέσπιση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας καθώς και την ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών ως ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία και για την αντιμνημονιακή ανατροπή.

Η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας δεν θα περάσει.

*Ο Δημήτρης Στρατούλης είναι μέλος της ΠΓ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας