Ολυμπιακός: Μετά την κυριαρχία, κατάρρευση και 3-1 από Ερυθρό Αστέρα

1010
ολυμπιακός

Η κατάρρευση του Ολυμπιακού μετά την αποβολή του Μπενζιά στο 58΄ έφερε την πρώτη ήττα των «ερυθρόλευκων» στο Champion League, με 3-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Σε καμία περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του ματς. Μέχρι τη στιγμή της αποβολής η ελληνική ομάδα ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, είχε το προβάδισμα στο σκορ, αλλά στη συνέχεια και ιδιαίτερα μετά την ισοφάριση, κατέρρευσε και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους από δύο στημένες φάσεις να πετύχουν δύο τέρματα με κεφαλιές και να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα (σε Ελλάδα κι Ευρώπη) και πλέον, τα πράγματα δυσκολεύουν για τη συνέχεια. Ολυμπιακός και Τότεναμ έχουν από ένα βαθμό, στους 3 ανέβηκε ο Ερυθρός Αστέρας, ενώ η Μπάγερν με το εμφατικό 7-2 στο Λονδίνο επί της Τότεναμ έχει το απόλυτο μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Στις 22 Οκτωβρίου οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν την Μπάγερν, ενώ η Τότεναμ τον Ερυθρό Αστέρα και, πλέον, από κει και μετά θα αρχίσουν να φαίνονται πολλά πράγματα.

Τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που στηρίχτηκε στους προκριματικούς της διοργάνωσης, αλλά και στο πρώτο ματς των ομίλων με τους «πετεινούς», έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς εναντίον του Ερυθρού Αστέρα. Ο Πορτογάλος άφησε στον πάγκο τους Ελαμπντελαουΐ, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά και στις θέσεις τους έπαιξαν οι Τοροσίδης, Καμαρά, Μπενζιά και Λοβέρα.

Μετά το 20ό λεπτό, διάστημα στο οποίο οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, ο Ολυμπιακός άρχισε να βγαίνει πιο ορθολογικά στην επίθεση, απέναντι στους πρωταθλητές Σερβίας που ήταν κυριολεκτικά απογοητευτικοί και δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα μετά τη μεσαία γραμμή.

Αφού οι Πειραιώτες απείλησαν στο δίλεπτο (23΄, 24΄) με το σουτ και την κεφαλιά του Γκερέρο, στο 37΄ άνοιξαν το σκορ, χάρις στο ολέθριο λάθος του γκολκίπερ Μπόριαν, μετά το γύρισμα του Σεμέδο από το φάουλ του Μασούρα. Η UEFA «πίστωσε» το γκολ στον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό, που ήταν το πρώτο του στην φάση των ομίλων.

Η εικόνα του ματς άλλαξε εντελώς λίγο πριν το 60ό λεπτό. Αφορμή γι΄ αυτό στάθηκε η αποβολή του Μπενζιά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Ολυμπιακό να μένει πολύ νωρίς με έναν παίκτη λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι, που είχαν μπει δυνατά στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, έφτασαν πολύ γρήγορα στην ισοφάριση με το συρτό σουτ του Βούλιτς στο 62΄ κι από κει και πέρα η πίεση αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στην περιοχή του Σα.

Εύκολα ή, δύσκολα οι Πειραιώτες κατάφεραν να ανταποκριθούν και να «αγγίξουν» το 2-1 στο 86΄ με την απίστευτη ευκαιρία του Μεριά, ωστόσο, όχι μόνο δεν ήρθε το γκολ, αλλά στο επόμενο λεπτό από ένα κόρνερ ο Μιλούνοβιτς με κεφαλιά «έγραψε» το 2-1.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα» από νέα κεφαλιά, αυτή την φορά από τον Μποάκιε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας