Έμποροι-επαγγελματίες: Συμβολικός αποκλεισμός του Δημαρχείου Ελευσίνας, απαιτώντας άμεσα μέτρα στήριξης

803
Συμβολικός αποκλεισμός του Δημαρχείου Ελευσίνας

Συμβολικός αποκλεισμός του Δημαρχείου Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας μετά από κάλεσμα του υπό σύσταση Συλλόγου Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελευσίνας – Μάνδρας απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών της περιοχής, μετά τη δύσκολη θέση που έχουν έρθει με ευθύνη της κυβέρνησης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμη αντιπροσωπείες από το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο ΟΤΑ της περιοχής.

Παραβρέθηκε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Βαγγέλης Γκίνης, μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελευσίνας – Μάνδρας και ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ.

Στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα αυτοκινητοπομπή.

Απαιτούν έκτακτα μέτρα στήριξης όπως άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού. Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσο θα ισχύσουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα. Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών καθώς και δόσεων ρυθμισμένων χρεών και πληρωμή τους μετά το πέρας των όποιων περιοριστικών μέτρων της πανδημίας χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν ή κλείνουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Πηγή: 902.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας