Οι Σύλλογοι Πανεπιστημιακών αποφάσισαν κινητοποιήσεις

1949
Σύλλογοι Πανεπιστημιακών

Σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφασίστηκε σε συνάντηση μελών Διοικητικών Συμβουλίων των πανεπιστημιακών, για ζητήματα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά, αλλά και για τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 2 Απριλίου, στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πρόεδροι και μέλη των Δ. Σ. των Συλλόγων μελών ΔΕΠ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Παντείου Πανεπιστημίου, της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΕΚΠΑ), του Τμήματος Ιατρικής (ΕΚΠΑ), του Τμήματος Οδοντιατρικής (ΕΚΠΑ), της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΕΚΠΑ) και της Φιλοσοφικής Σχολής (ΕΚΠΑ). Στη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά η μέχρι τώρα πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου. Διαπιστώθηκε ότι τόσο η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 7ης και 8ης Μαρτίου, σε όσους Συλλόγους πήραν μέρος σε αυτή, όσο και οι άλλες δράσεις που έγιναν (αποχή, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνέντευξη τύπου, κλπ), καθώς και το γενικότερο ενδιαφέρον των συναδέλφων ανά την Ελλάδα διατράνωσαν την απαίτηση των πανεπιστημιακών καθηγητών να δοθεί επιτέλους λύση στα οικονομικά προβλήματα του κλάδου. Στο πνεύμα αυτό οι Σύλλογοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και ανάλογα με τις εξελίξεις να τις κλιμακώσουν το επόμενο διάστημα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, οι πανεπιστημιακοί απαιτούν από την κυβέρνηση:

  • Εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 και νομοθέτηση ενός νέου μισθολογίου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στο ρόλο και στην προσφορά των Πανεπιστημιακών στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους. Το μισθολόγιο που ψήφισε η Κυβέρνηση τον Μάιο του 2017, για να ισχύσει αναδρομικά από 1/1/17, στη συνείδηση των Πανεπιστημιακών Καθηγητών είναι άκυρο.
  • Βελτίωση των συντάξεων στους αφυπηρετήσαντες καθηγητές, αντάξιες του λειτουργήματος που άσκησαν και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλαν, οι οποίες θα διατηρούν ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο μετά την αποχώρηση από τον εργασιακό τους βίο.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και προκήρυξη νέων θέσεων προσωπικού για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών λειτουργίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας